Lapte, corn si mar cu probleme

Lapte, corn si mar cu probleme

80 de unităţi şcolare au fost verificate de protectorii consumatorilor. În cursul anului şcolar 2010-2011, în cadrul programelor guvernamentale „mere în şcoli” şi lapte – corn, comisarii CJPC Bihor au efectuat verificari asupra modului de respectare a prevederilor legale în 80 de unităţi şcolare, precum şi la distribuitorii acestor produse. Deficienţele nu au contenit să apară. Astfel, la mere protectorii consumatorilor au descoperit că nu se respectau cerinţele privind greutatea minimă de 90 grame pentru un măr, neprezentarea unui buletin de analiză pentru pesticide şi nitraţi – nitriţi dar şi nerespectarea graficului de distribuţie, prezenţa petelor de mucegai, a semnelor de putrefacţie şi a urmelor de lovituri pe mere.

„Lipsa elementelor de identificare şi caracterizare de pe navetele produselor, lipsa din unităţile şcolare a dotărilor necesare pentru spălarea merelor sunt alte deficienţe constatate”, a precizat Traian Bejan, reprezentantul CJPC Bihor.

Nereguli

Şi modul de distribuire a laptelui şi cornului au fost găsite mai multe abateri. Distribuitorii nu respectau graficul de distribuţie, temperaturile de păstrare ale produselor în unităţile şcolare nu erau monitorizate. De asemenea, în unele unităţi şcolare lipseau condiţiile necesare pentru păstrarea produselor, lipsă frigider pentru lapte, sau a unei încăperi potrivită pentru corn sau produsele similare.

Controalele efectuate s-au finalizat cu sancţiuni în valoare de 15.000 lei pentru distribuitori. Nici unităţile şcolare nu au rămas nesancţionate. Acestea au primit avertismente cu stabilirea de termene pentru remedierea deficienţelor menţionate.

Astfel de controale vor avea loc în în cursul anului şcolar următor.

S.Al.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !