Lapte praf, cu restricţii

ORADEA – De lunea viitoare şi până vineri inclusiv, familiile cu sugari pot ridica laptele praf de la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO), în baza reţetelor eliberate de medicul de familie.

Cantităţile sunt diferite în funcţie de vârsta micuţului: patru cutii a câte 700 grame pentru cei până la patru luni şi trei cutii cu acelaşi gramaj pentru cei de până la un an.

Condiţii limitative
Condiţiile de acordare a laptelui praf s-au modificat din această vară, scăzând numărul beneficiarilor, însă majoritatea covârşitoare a acestora nu sunt la curent cu noutăţile, crede Adina Madar, director economic al ASCO. „Cadrul pentru programul de acordare a laptelui praf ar fi trebuit mediatizat poate mai mult de cei din Direcţia de Sănătate Publică, pentru că, în final, este acţiunea lor.

Noi nu avem decât răspunderea distribuirii, şi nu e corect să se spargă toate nemulţumirile oamenilor în capul nostru”, crede Adina Madar.
Astfel, conform reglementărilor, pot primi lapte praf copiii cu mame care, din diverse motive, nu pot alăpta, cei la care se constată o creştere nesatisfăcătoare datorită cantităţii mici de lapte praf, copiii adoptaţi sau aflaţi în plasament şi cei ale căror mame au decedat.

Ghilea Cristina0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase