Lapte şi produse din lapte de calitate în Bihor

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
1Comentariu
Lapte şi produse din lapte de calitate în Bihor
Peste 100 de operatori din sectorul produselor din lapte au fost verificaţi în ultima perioadă de către inspectorii sanitari veterinari bihoreni.

„Au fost efectuate controale susținute la toți operatorii din industria laptelui, în scopul verificării modului de producere, manipulare, păstrare, transport și procesare a laptelui și produselor din lapte”, spune Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În cadrul acestor controale au fost verificați aproximativ 100 de operatori din care trei unități de procesare lapte, cinci centre de colectare lapte materie primă și peste 90 de ferme producătoare de lapte materie primă, destinat procesării sau vânzării directe către consumatorul final.

„Deși au fost constatate unele deficiențe, ca de exemplu cele legate de modul în care sunt realizate activitățile conexe producției primare – muls igienic, păstrarea laptelui și a evidențelor primare, bunele practici la nivelul fermelor de lapte motiv pentru care au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale și chiar s-a dispus emiterea unei ordonanțe de încetare a activității, se poate concluziona că activitatea de producere a laptelui materie primă în județul Bihor a înregistrat nu doar o creștere cantitativă, dar și o îmbunătățire calitativă”, a concluzionat şeful DSVSA Bihor.

Control

Adiacent acestor controale tematice personalul de specialitate din cadrul DSVSA Bihor a desfășurat în această perioadă și activitățile zilnice de supraveghere a producerii, transportului și comercializării alimentelor, respectiv de monitorizare și supraveghere a sănătății și bunăstării animale.

Astfel, au fost efectuate 195 controale la unități din sectorul industriei alimentare, 15 contraole în trafic și 63 de controale la obiective din sectorul creșterii animalelor.

Pe parcursul lunii septembrie şi până în prezent DSVSA Bihor a emis un număr de 3.052 pașapoarte pentru bovine, și respectiv 400 de extrase din registrul exploatațiilor.

În această perioadă ca urmare a activității de control au fost aplicate 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 23.600 lei fiind totodată retrasă de la consum o cantitate de 50 kg produse alimentare. De asemenea s-a dispus emiterea Ordonanței de încetare a activității pentru un număr de 25 operatori.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor