Laptele şi ouăle, la control

3Comentarii
Laptele şi ouăle, la control
Automatele de lapte şi aşa zisele ouă bio au fost verificate de DSVSA.

Aşa zisele ouă bio au intrat în atenţia inspectorilor sanitari veterinari. „În această perioadă am demarat acţiuni de control a modului de comercializare a ouălor, care se vor finaliza la sfârşitul săptămânii. Rerezultatele parţiale au relevat nereguli majore referitoare la modul de comercializare a ouălor”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor. Organele de control au descoperit comercianţi care vindeau ouă provenite de la găini crescute în cuşti ca ouă bio. Au fost descoperită  şi marcarea necorespunzătoare a ouălor, fără furnizarea corectă, sau furnizarea intenţionat greşită a codului sistemului de creştere sau vânzarea de ouă direct din ferme autorizate, fără a fi trecute prin Centre de ambalare, unde ouăle sunt sortate pe mărimi categorii şi verificate sanitar veterinar.

Controale

În sectorul igienei publice veterinare, reprezentanţii DSVSA au verificat un număr de 25 operatori economici, constatându-se o îmbunătăţire reală a condiţiilor de funcţionare. Au mai fost depistate nereguli legate de asigurarea unor condiţii corespunzătoare de depozitare şi neasigurarea lanţului frig pe întregul lanţ alimentar.

DSVSA a declanşat în această perioadă şi o acţiune de verificare a modului de comercializare a laptelui materie primă, prin intermediul dozatoarelor automate şi a echipamentelor asimilate acestuia. „În judeţul Bihor sunt în evidenţe opt producători agricoli care desfac laptele prin aceste echipamente, din care şase înregistraţi şi doi în curs de înregistrare”, a precizat directorul DSVSA. Neregulile nu au contenit să apară şi aici. Cele mai frecvente abateri se referă la normele de igienă.

S.Al.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor