Larisa si Ligia pe primul loc

Reactualizat la:
Ligia Grozav şi Larisa Alexandra Florian, cele mai bune sportive ale judeţului Bihor în 2011
Ligia Grozav şi Larisa Alexandra Florian, cele mai bune sportive ale judeţului Bihor în 2011
Cele două sunt cele mai bune sportive ale judeţului în ancheta DJST Bihor.

Desfăşurată la sala Filarmonicii, Gala Sportului Bihorean 2011 a reunit numeroşi sportivi şi oameni de sport, conducători de instituţii sportive, politicieni, oficiali, sponsori, profesori de educaţie fizică şi părinţi ai sportivilor. Festivitatea propriu-zisă s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni, între care au avut loc momente de muzică şi dans sportiv. Suma totală a premiilor oferite de DJST Bihor la gală se ridică la 10.000 lei.

Premii speciale

Pe lângă premierea sportivilor, au mai fost recompensaţi vechi antrenori şi oameni de sport bihoreni, precum şi asociaţiile sportive din judeţ. Vasile Popa, Constantin Pană şi Ilona Oprea au primit premii pentru întreaga activitate desfăşurată de-a lungul vieţii lor în slujba sportului bihorean. Au fost acordate premii speciale pentru: atleta veterană Ileana Beres, culturistul Ion Marin, luptătorul Alexandru Lungu şi echipa de baschet U 15 ani a CN „Mihai Eminescu” (antrenoare Suzana Onaca). Gavrilă Ghilea, fondatorul clubului Luceafărul Felix, aflat la zece ani de la înfiinţare, a primit premiul pentru „Investiţii în Sport”. Vicepreşedintele ANST, Sorin Moldovan a fost premiat atât de DJST Bihor, cât şi de CS Crişul, pentru contribuţia sa la susţinerea sportului bihorean în anul 2011. Au mai primit cupe şi diplome conducătorii asociaţiilor sportive bihorene de: atletism, baschet, box, culturism, fotbal, handbal, karate tradiţional, şah, sportul pentru toţi şi taekwon-do.

Au existat şi nemulţumiri

Premierea sportivilor s-a făcut la sporturi olimpice (individual şi echipe), respectiv la cele neolimpice. Spre deosebire de ediţiile anterioare, nu s-a putut face departajarea primelor două locuri, astfel încât titlul pentru cel mai bun sportiv bihorean al anului 2011 le-a revenit împreună Larisei Florian (judo) şi Ligiei Grozav (atletism). Ierarhia nu a fost pe placul antrenorului Virgil Preda, care a preferat să nu fie prezent la festivitate. De asemenea, antrenorul de scrimă Nicolae Ille, absent şi el la gală, şi-a manifestat nemulţumirea pentru neincluderea spadasinilor în clasamentele DJST Bihor. Tenisul de câmp a lipsit şi el din ierarhii, cu toate că o are pe Irina Maria Bara (16 ani – TC Iris Ştei), dublă campioană naţională a României în 2011 la under 18.

G.N., T.B.

Clasament probe individuale:

1. Larisa Alexandra Florian, judo (52 kg), JC Liberty LPS Bihorul Oradea (antrenori Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenko)

Locul I la CE de cadeţi U 17 ani, locul III la CM de cadeţi, locul I la FOTE (Mica Olimpiadă), locul I la Campionatul Balcanic de seniori, locurile I la CN de cadeţi la individual şi pe echipe, locurile I la CN de juniori la individual şi pe echipe, locul II la CN de tineret pe echipe, locul III la CN de seniori pe echipe.

Ligia Grozav, atletism (proba de săritură în înălţime), CSU LPS Bihorul Oradea, antrenor Virgil Preda

Locul I la CM de juniori II, locul III la FOTE (Mica Olimpiadă), locurile I CN de juniori II în sală şi în aer liber, locurile II la CN de tineret în sală şi în aer liber, locul II la CN de juniori I în sală.

2. Dan Fâşie, judo (66 kg), CSM JC Liberty Oradea, antrenori Emil Morar, Alexandru Lungu

Locul I la concursul de World Cup de la Bucureşti, locul II la concursul de World Cup de la Sao Paulo.

3. Barna Ruth, judo (40 kg), CS Crişul Oradea, antrenoare Olimpia Ianc

Locul II la CM de cadeţi, locul III la CM de cadeţi, locul I la CN de juniori II, locul II la CN de juniori I, locul III la CN de seniori, locul I la CN de juniori pe echipe

Alţi laureaţi:

Costel Dănculea, judo (73 kg), CSM JC Liberty Oradea (antrenori Emil Morar, Alexandru Lungu)

Daniel Matei, judo (100 kg), CSM JC Liberty Oradea (antrenori Emil Morar, Alexandru Lungu)

Bianca Lazăr Fazecaş, atletism (proba de aruncare a ciocanului), CS Crişul Oradea, antrenoare Livia Méhes

Ioana Matei, judo (52 kg), CSM Oradea, antrenor Emil Morar

Francesca Pop, tir sportiv, CS Universitar Oradea, antrenori Vasile Leţ, Adriana Floruţa

Cornelia Deiac, atletism (proba de săritură în lungime), CSU CSM Oradea, antrenor Virgil Preda

Clasament pe echipe:

1. Echipa de polo pe apă seniori CSM Digi Oradea (antrenor Cornel Gordan, organizator de competiţii Dorin Roşca), campioană naţională

2. Echipa de baschet seniori CSM Oradea (antrenor Cristian Achim, asistent Călin Pop, manager Şerban Sere), locul VI în Divizia A de baschet masculin

3. Echipa de polo pe apă juniori I CS Crişul (antrenor Eugen Băjenaru), vicecampioană naţională

SPORTURI NEOLIMPICE

1. Aurelian Fleisz, Iulian Surlă, judo Nage No Kata, CSM Oradea (antrenor Alexandru Chirilă)

2. Raul Mircea Tudorică, karate tradiţional, CS UAMT U Agora Oradea (antrenor Pavel Vancea)

3. Georgel Bobiş, fotbal-tenis, CS Tengo Salonta (antrenor Vasile Sorean)

Alţi laureaţi:

Bernath Csaba, karate tradiţional, CS UAMT U Agora Oradea (antrenor Pavel Vancea)

Ionel Basilio Bara, karate tradiţional, CS UAMT U Agora Oradea (antrenor Pavel Vancea)

Viviana Chirilă, karate kyokushin, CS Gym Oradea, antrenor Anca Wallmen

Sebastian Ilaş karate kyokushin, CS Gym Oradea, antrenor Anca Wallmen

Acs Cristian, fotbal-tenis, CS Tengo Salonta (antrenor Vasile Sorean)

Noaghi Evelyn, taekwon-do ITF, CS West Team Oradea (antrenoare Ruszkai Hajnalka)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !