Laude şi critici la bilanţul Poliţiei

1Comentariu
Laude şi critici la bilanţul Poliţiei
ORADEA – Serviciul Criminalistic este, în viziunea comisarului-şef Liviu Popa, o mândrie a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor. Potrivit şefului IPJ Bihor, Serviciul Criminalistic a crescut cel mai mult în ultima perioadă.

„A beneficiat şi de o serie de dotări de ultimă oră, iar de când a fost instalat noul şef a explodat efectiv în ceea ce priveşte activitatea. În multe situaţii am fost pe locul întâi pe ţară. Cu Imagetrack am avut rezultate deosebite, iar cu AFIS 2000, chiar dacă abia acum urmează să primim aparatura, am avut rezultate bune”, a apreciat comisarul-şef Liviu Popa la conferinţa organizată cu prilejul bilanţului IPJ Bihor.
Pe de altă parte însă, inspectorul-şef al IPJ Bihor s-a declarat nemulţumit de o parte dintre subordonaţi. „Sunt nemulţumit şi de o parte din lucrători, dar şi de o parte dintre şefi. Încă nu au înţeles că au libertate deplină de acţiune, libertatea necesară pentru a gândi în perspectivă şi pentru a asigura un mers cât mai bun al lucrurilor”, a subliniat Liviu Popa. Potrivit sursei citate, anul acesta prea mulţi lucrători din cadrul IPJ Bihor s-au ales cu sancţiuni. „Încă nu pot să vă spun câţi au fost sancţionţi în total, însă şi azi (ieri – n.r.), înainte să vin aici, am sancţionat doi. Nu înţeleg că trebuie să muncească”, a precizat inspectorul-şef al IPJ. El a adăugat că printre cei sancţionaţi se numără atât poliţişti tineri, cât şi lucrători cu vechime în Poliţie.

„Uitau” de dosare penale
Una din metehnele împotriva cărora a declarat întotdeauna „război deschis” comisarul-şef Popa este neînregistrarea lucrărilor penale.
„Numărul dosarelor cu autor necunoscut a crescut mult în 2006, ajungând la 3.561 de astfel de cauze. Creşterea este firească, pe fondul înregistrării corecte a fenomenului infracţional. Destui colegi au suportat rigorile acestui sistem, iar cei care nu l-au înţeles au fost daţi afară sau sunt pe cale să ne părăsească. Chiar cu riscul de a nu putea afla vreodată autorii unor furturi de capace de roţi de maşină sau altor furtişaguri, am insistat să se înregistreze toate sesizările de furturi”, explică şeful Poliţiei bihorene.
Prezentarea bilanţului s-a încheiat, totuşi, într-o notă optimistă, ziariştii fiind invitaţi să ciocnească o cupă de şampanie cu reprezentanţii IPJ Bihor.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor