Laureate la „Cântec mândru de pe Criş”

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Laureate la „Cântec mândru de pe Criş”
Două eleve de la Liceul de Arte din Oradea, coordonate de profesoara Aurica Bonţu, au fost premiate la Festivalul-concurs național de muzică populară „Cântec mândru de pe Criș”.

Ediţia a VI-a a competiţiei a avut loc, recent, la Filarmonica de Stat din Oradea. Festivalul, destinat interpreților amatori din toată țara, s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, la categoria 8 – 15 ani în urma unei preselecții, rămânând în competiție 18 candidați, iar la categoria 16 – 28 ani, 16 candidați din toate județele țării.

La cea dintâi categoria (8 – 15 ani), eleva de la Liceul de Arte, Diana-Bianca Popa, în vârstă de 14 ani, a obținut Premiul III pentru doina „Cine-mi aude gura” și piesa „De cându-i badea pe vale”, din repertoriul regretatei Florica Ungur. La categoria 16 – 28 ani, eleva profesoarei Aurica Bonţu, Amalia-Ştefania Ursan, în vârstă de 17 ani, a câştigat Premiul II și un Premiu special oferit de Fundația Floricăi Zaha.

Premiile au fost acordate pentru interpretarea doinei „Tragănă, nană, tragănă”, din repertoriul îndrăgitei Viorica Flintașu, și pentru polca „Bate vânt de la Oradea”, din repertoriul Floricăi Ungur.

Premiate la „Cântec mândru de pe Criș”

Tinerele laureate ale acestui festival-concurs s-au bucurat de aprecierea juriului și a celor prezenți, pentru modul excepțional în care au pus în valoare nestematele melosului popular românesc, autenticitatea repertoriului și a costumului strămoșesc, calitățile interpretative de înaltă ținută artistică și păstrarea tezaurului folcloric românesc, demonstrând încă o dată că la Liceul de Arte din Oradea și la Catedra de Canto Popular a profesoarei Aurica Bonțu sunt îndeplinite toate obiectivele de performanță pentru obținerea unor rezultate deosebite în arta cântului popular autentic bihorean.

„Premiile reprezintă o confirmare a muncii copiilor și a dascălului coordonator. Sunt mândră de rezultatele obținute de elevele mele, mai ales că acestea au vârste fragede. Le felicit pentru ținuta și prestația lor de excepție. Au arătat multă responsabilitate și onoare în prezentarea folclorului autentic bihorean. Le doresc mult succes și rezultate notabile în viitor”, a completat prof. Aurica Bonțu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !