Laureații CS Universitar Oradea 2018

De Gavril Nutiu
Cei mai buni sportivi olimpici ai CSU Oradea, în tradiționala fotografie de club
Cei mai buni sportivi olimpici ai CSU Oradea, în tradiționala fotografie de club
Atletul Laviniu Chiș a fost desemnat cel mai bun sportiv al clubului.

Miercuri seară a fost rândul Clubului Sportiv Universitar să-și premieze performerii anului 2018. Tradiționala festivitate a avut loc la sala polivalentă a UO, la eveniment fiind prezenți sportivi, antrenori, profesori, studenți și alți oameni de sport orădeni.

Gala a fost oficiată de actualul director al CSU Oradea, Adriana Floruța, respectiv de fostul director, Iacob Hanțiu. Conform obiceiului, festivitatea a cuprins, pe lângă „reprizele” de premiere, demonstrații de dans sportiv, gimnastică ritmică și karate kyokushin, prezentate de sportivi ai clubului.

La fel ca la celalalte instituții sportive orădene, ierarhiile au fost întocmite pe trei secțiuni: sporturi neolimpice, jocuri sportive, respectiv sporturi olimpice. La sporturi neolimpice, clasamentul a fost dominat de componenți ai secției de karate kyokushin, laureată fiind Patricia Farcaș, sportivă cu rezultate foarte pe plan european.

La secțiunea echipe, CSU Oradea a înregistrat performanțe remarcabile. Echipa de baschet masculin a cucerit titlul național, iar formația de volei feminin a promovat în primul eșalon. La sporturi olimpice s-a impus atletul Laviniu Chiș, sportiv care s-a aflat în top și la Gala Sportului Bihorean.

„Am avut un an relativ bun, dar sigur că oricând există loc de mai bine. Clubul nostru a înregistrat performanțe pe plan național, dar și la Campionate Balcanice și Europene. Sperăm că la anul vom avea rezultate și mai bune”, a afirmat directorul CS Universitar Oradea, Adriana Floruța.

GALA CS UNIVERSITAR ORADEA 2018

Au fost întocmite următoarele ierarhii:

CLASAMENT SPORTURI NEOLIMPICE

1. Patricia Farcaș, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Dublă campioană națională de senioare și tineret, medaliată cu bronz la CN de senioare, campioană europeană de tineret, două locuri 9 la CE de senioare.

2. Dombi Dezsi Dominik, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Campion național de tineret, medaliat cu bronz la CE de tineret.

3. Sergiu Maioru, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Campion național de seniori, locul 9 la CE de tineret.

4-5. Paul Pop, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Vicecampion național de seniori, medaliat cu bronz la CN de tineret Octavian Faur, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Vicecampion național de juniori, locul 5 la CE de juniori.

6. Antony Ochian, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Campion național de juniori, locul 5 la CN de juniori, locul 5 la CE de juniori.

7. Delia Cuc, karate kyokushin (antrenoare Anca Wallmen). Vicecampioană națională de junioare, medaliată cu bronz la CN de junioare, locul 5 la CE de junioare.

8. Martina Lupu, fitness. Locul 5 la Campionatul Național, locul 3 la Campionatul Republican.

CLASAMENT JOCURI SPORTIVE

Au fost nominalizate următoarele echipe:

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea (antrenori Cristian Achim, asistent Milan Mitrovic). Campioană națională, finalistă a Cupei României, participantă la FIBA Basketball Champions League, FIBA Europe Cup.

Echipa de volei feminin CSU Oradea (antrenoare Mariana Szabo-Alexi, manager Paul Szabo-Alexi). Câștigătoare a Seriei Vest în Divizia A2, promovată în urma barajului în Divizia A1, dar neînscrisă în competiție.

Echipa de baschet feminin CSU CSM Oradea (antrenori Mihai Coldea, Adriana Niculescu, Ioana Anica). Locul 3 în Liga 1, Seria B, participantă la barajul de promovare în Grupa Valorică A a Ligii Naționale.

Echipa de handbal feminin CSU Oradea (antrenoare Doina Ardelean, secund Cristian Ardelean). Locul 9 în Seria D a Diviziei A.

CLASAMENT SPORTURI OLIMPICE

1. Laviniu Chiș, atletism (antrenor Robert Olah). Dublu campion național de tineret, medaliat cu bronz la CN de seniori și la CN de tineret, două locuri 4 la CN de seniori, campion balcanic de seniori la 5.000 metri, campion balcanic cu echipa României la 8 km cros tineret, locul 4 la Campionatul Balcanic la 8 km cros tineret.

2. Ligia Bara, atletism, săritura în înălțime (antrenori Mariana și Virgil Preda). Dublă vicecampioană națională de senioare, locul 4 la Campionatul Balcanic de senioare.

3. Cristina Rayna, tir sportiv (antrenori Adriana Floruța, Vasile Leț). Medaliată cu bronz la CN de senioare, dublă medaliată cu bronz la CN de tineret, locul 1 la Campionatul Republican tineret, lcul 4 și două locuri 6 la CN de tineret, locul 5 la CN de senioare.

4. Cristina Stoie, tir sportiv (antrenori Adriana Floruța, Vasile Leț). Vicecampioană națională de tineret, triplă medaliată cu bronz la CN de tineret, dublă vicecampioană și medaliată cu bronz la CN de junioare, locul 4 la CN de tineret, locul 1 la Campionatul Republican de junioare.

5. Eduard Hercuț, atletism (antrenori Florin Indrie, Virgil Preda). Medaliat cu bronz la CN de tineret, locurile 5 la CN de tineret și la seniori, la 3.000 metri. Campion național cu echipa la CN de tineret, 8 km cros, locul 4 cu echipa la CN de semimaraton seniori.

6. Sebastian Blajec, tir sportiv (antrenori Adriana Floruța, Vasile Leț). Campion național de juniori, dublu vicecampion național de juniori, locul 6 la CN de juniori.

7. Horațiu Sabău, atletism (antrenori Mariana și Virgil Preda). Campion național și medaliat cu bronz la CN de juniori, la triplusalt.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !