Lazăr Fazecaş, la Olimpiada de juniori II

Lazăr Fazecaş, la Olimpiada de juniori II
Atleta Bianca Lazăr Fazecaş şi-a câştigat biletele pentru competiţia din Singapore.

Concursul atletic de la Moscova, contând ca trial de selecţie pentru Jocurile Olimpice de juniori II, a consemnat evoluţiile remarcabile ale orădencei Bianca Lazăr Fazecaş, care a reuşit să se califice la această competiţie. Concurând în proba de aruncare a ciocanului, Bianca trebuia să se situeze printre primele zece sportive ale continentului, pentru a fi selecţionată în echipa Europei.

Atleta orădeană a reuşit în calificări un rezultat excelent, 58,04 m, ajungând în finala trialului. Aici, ea nu a mai putut repeta rezultatul, aruncând 55,62 m, o cifră totuşi suficientă pentru a-şi obţine biletele la Olimpiadă. Bianca Lazăr Fazecaş (CS Crişul CSM, antrenori Livia şi Albert Méhes) s-a situat pe locul V în clasamentul final şi va face parte din echipa Europei. Olimpiada pentru juniori II va avea loc în premieră în acest an, urmând să se dispute la Singapore, în perioada 16-23 august.

Pe podium la Grand-Prix

În altă ordine de idei, în Capitală a avut loc în weekend etapa I a Concursului Naţional GrandPrix atletic pentru seniori, tineret şi juniori I. Etapa a prilejuit clasări pe primele locuri pentru numeroşi atleţi orădeni, după cum urmează: Cornelia Deiac (CSU CSM), locul II la săritura în lungime cu 6,45 m; Lénárd Norbert (CSU CSM), locul III la triplusalt cu 15,26 m; Nagy Norbert, locul III cu 2,05 m, Ion Vasile (ambii CSU CSM) locul V cu 1,95 m, ambii la înălţime; Silviu Uivaroşan (CSU CSM), locul IV cu 7,27 m, Sergiu Foltuţ (CSU LPS), locul V cu 7,20 m, ambii la lungime; Dorina Körözsi (Crişul CSM), locul IV la 1.500 m cu 4’31,68” şi locul V la 800 m cu 2′ 12,87”; Korodi Cristian (Crişul CSM), locul VI la 200 m cu 22,32”, toţi la seniori; Ligia Grozav (CSU LPS), locul I la înălţime junioare I cu 1,70 m; Méhes Alexandru, locul I cu 61,70 m, Mátyás József, locul II cu 53,63 m, la aruncarea ciocanului juniori I.

Gavril Nuţiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !