Lazăr, plătit de procurori

6Comentarii
Lazăr, plătit de procurori
Avocatul judecătorului Ioan Lazăr a invocat în faţa ÎCCJ nulitatea actelor de urmărire penală. Dosar Lazăr

Bucureşti/Arad – Prima înfăţişare în cazul judecătorului Ioan Lazăr, trimis în judecată pentru luare de mită a avut loc, ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Cu acest prilej, Gheorghiţă Mateuţ, avocatul magistratului, a solicitat în faţa instanţei supreme constatarea nulităţii actelor de urmărire penală din cauza unor vicii de procedură.

„S-a procedat complet în afara dispoziţiilor legale atunci când au fost luaţi banii dintr-o bancă pentru a fi încredinţaţi unui martor. Conform legii, numai investigatorii sub acoperire sau cei cu identitate reală pot fi autorizaţi să ofere, să promită sau să dea o anumită sumă de bani. Acest lucru nu poate fi făcut sub nicio formă de un martor. Potrivit articolului 26 indice 1 alineat 6 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, denunţătorul nu avea dreptul de a efectua acte de de natura cercetării penale cum ar fi înmânarea de bani către cel care este bănuit de o infracţiune prevăzută de Legea 78. Or, în cazul de faţă, procurorul a ridicat bani de la bancă, i-a dat denunţătorului, care i-a dat altei persoane. Deşi s-au efectuat mai multe percheziţii, nici până în momentul de faţă nu a fost descoperite suma de bani despre care se vorbeşte”, ne-a declarat Mateuţ.

Acuzaţii nesusţinute

Acesta mai spune că, examinând dosarul, a observat că acesta este îndreptat înspre celălalt inculpat, Traian Marius Sabău, din conţinutul actelor întocmite nerezultând că există elemente care să susţină încadrarea făcută de DNA.

Mateuţ susţine că denunţul făcut de Ştefan Marina este îndreptat către celălalt inculpat din dosar, Traian Marius Sabău, şi că denunţătorul nu a făcut referire la clientul său.

Avocatul a solicitat în baza acestor excepţii restituirea dosarului la procuror în vederea refacerii urmăririi penale şi punerea de îndată în libertate a clientului său.

Procurorii din cadrul DNA Timişoara l-au trimis în judecată pe Lazăr pentru luare de mită, iar pe Traian Marius Sabău, pentru complicitate la luare de mită. Judecătorul de la Tribunalul Arad este acuzat că a solicitat 30.000 de euro, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar de înşelăciune şi că ar fi primit, în două tranşe, 25.000 de euro.

L.Ş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor