Lăzăriștii luptă împotriva consumului de tutun, droguri și alcool

De Alexandru Guiaș
Lăzăriștii luptă împotriva consumului de tutun, droguri și alcool
Prin proiectul „Universuri paralele”, elevii Liceului „Aurel Lazăr” au dorit să atragă atenția copiiilor și tinerilor despre pericolul consumului de tutun, droguri și alcool.

Una dintre principalele probleme actuale ale societății românești o constituie creșterea îngrijorătoare în rândul tinerilor consumului de droguri și alcool. Deoarece școala joacă un rol fundamental în prevenirea comportamentelor antisociale și dăunătoare elevilor, Ministerul Educației și-a asumat, în cadrul Strategiei Naționale Antidrog, o serie de obiective specifice la capitolul de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri. Între activitățile asumate se numără și realizarea unor proiecte naționale de prevenire, care să se adreseze unui număr cât mai mare de copii și tineri.

Sprijin și implicare

Concursul de proiecte antidrog „Împreună” se bazează pe trei principii eficiente ale luptei împotriva drogurilor: lucrul în echipă, educația și voluntariatul. De aceea, elevii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea au luat atitudine și au hotărât să participe la Concursul Național Antidrog „Împreună” cu proiectul intitulat „Universuri paralele”, pentru a trage un semnal de alarmă în rândul liceenilor de a nu se lăsa pradă tentațiilor.

Proiectul propriu zis a fost pregătit pe parcursul anului şcolar 2015 – 2016, perioadă în care echipa lăzăristă formată din 4 elevi ai clasei a IX –a, sub coordonarea prof. Violeta Fetea şi Rodica Turcaş în colaborare cu Agentia Naţională Antidrog ajutați de foarte mulți voluntari din școală au desfăşurat diverse activităţi printre care: flashmob, film de scurt metraj, concurs de desene și eseuri, spot publicitar, interviuri, dezbateri, activităţi stradale prin care trecătorilor li se aducea la cunoștință importanța unui trai sănătos.

4ana1-650x435

„Prin acest proiect ne-am propus derularea unei campanii de informare, sensibilizare, conștientizare și responsabilizare a elevilor din ciclul liceal asupra efectelor negative ale consumului de cannabis și a consumului și abuzului de alcool la liceeni, precum și implicațiile deosebite în scăderea randamentului școlar și performanței sportive”, a precizat Rodica Turcaș, profesor coordonator în cadrul proiectului.

În concluzia echipei de proiect se arată că „ne-am propus să-i informam pe tineri cu tot ce este necesar pentru a-i determina să nu ajungă în situația de a consuma droguri, să găsim soluții cât mai eficiente în acest scop, să luptam pentru dreptul la viată. Mai mult, țara noastră are nevoie de tineret, de generații viguroase și de oameni echilibrați. Credem că această nobilă datorie ne revine și nouă, mai ales că dorim să ajutăm la schimbarea pozitivă a societății românești”. Partenerii şi sponsorii acestei campanii au fost: Asociaţia Filantropia, IMPACT Lăzăriştii, și o firmă din Aleșd.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !