Le-au dat terenuri să scape de ei

11Comentarii
Le-au dat terenuri să scape de ei
DEVA - Problemele tinerilor care au primit terenuri de la Primăria Deva, în zona Archia, nu mai interesează pe nimeni. Terenurile pe care aceştia sperau să-şi ridice casa mult visată zac şi acum împrejmuite de ţăruşii care delimitează locul atribuit fiecărui tânăr de către primărie.

„A fost o prostie din partea mea să cred că primarului îi pasă de tineri. Lipsa utilităţilor pe un teren uitat de lume şi multe alte probleme apărute între timp nu mi-au dat nici un impuls pentru construcţia unei case”, spune Damian, un tânăr care a primit teren în aceea zonă.

Terenuri şi doar atât
Prezentată cu mult fast, iniţiativa primarului Devei de acum aproape doi ani de a da terenuri tinerilor pentru a-şi construi case s-a dovedit a fi doar o lucrătură de imagine. Problemele de care tinerii s-au lovit atunci când au crezut că pe aceste terenuri îşi vor construi o casă i-au descumpănit total. Practic ,nici o bancă nu le-a putut acorda credit pentru construirea unei case, deoarece acest teren nu era proprietatea lor.

 

Neputinţa lor şi indiferenţa primarului care în aproape doi ani nu a reuşit să doteze cu utilităţile necesare acele terenuri este reprezentată prin nişte ţăruşi care străjuiesc acele terenuri. „Deşi iniţial trebuiau să ne dea 500 metri pătraţi de teren, l-au înjumătăţit. Am primit 250 de metri pătraţi pe un teren plin de mărăcini şi fără utilităţi. Nici o bancă nu a putut să-mi acorde credit pentru construcţia unei locuinţe atîta timp cât acel teren nu este al meu. Ştiu că puteau să ne vândă acele terenuri dar n-au vrut”, spune Damian.

 

Viceprimarul Ioan Inişconi a declarat că „acele terenuri puteau să fie vândute tinerilor, dar nu s-a dorit acest lucru. Cum au vândut italienilor acel teren, care iniţial era destinat tinerilor, cu 1.25 euro metrul pătrat, puteau să vândă şi tinerilor acele terenuri. Oricum să dai terenuri unor tineri după care să nu le acorzi nici cel mai mic sprijin este o bătaie de joc”.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor