Le-au pus lucrurile în drum

6Comentarii
Le-au pus lucrurile în drum
ORADEA – Trei familii care ocupau un apartament cu patru camere au fost evacuate joi, de angajaţii Primăriei, pe motiv că le-a expirat în 2005 contractul de închiriere.  Video Video

„Apartamentul a fost ocupat abuziv de aceste trei familii. N-au contract”, spune Mircea Oaie, în numele Primăriei.

„Nu avem nici o restanţă. Nu suntem în urmă cu nimic, avem toate facturile, şi la chirie şi la curent sau apă, achitate la zi”, susţine Dorina Seichei, mamă a şase copii cu care locuia în apartamentul de pe Cazaban.

 

Fără contract

Existenţa sau nu a calităţii de chiriaş este, pentru acest caz, nodul problemei. Fără a susţine că deţin un astfel de document, familiile evacuate, cea a lui Florian Morar, a surorii sale Dorina Seichei şi a Florentinei Voidoileu, fiica măritată a Dorinei Seichei, se întreabă în ce bază a încasat Primăria chiria vreme de mai bine de doi ani de zile.

„Ne-au făcut somaţie şi ne evacuează. Noi stăm aici în calitate de chiriaşi, primăria ne cere chiria.

 Unchiul meu (Florian Morar, n.r.) are un contract de închiriere, apartamentul a fost de stat. Zic ei că-n 2005 s-a terminat contractul, atunci de ce ne-au mai lăsat pe noi să plătim chiria. Am fost frairei că am plătit tot la zi. Cred că lui Vaida din Primărie îi trebuie apartamentul, că n-o fi având unde sta”, acuză Florentina Voidoileu.

„Apartamentul a fost ocupat abuziv. Ei nu apar în evidenţa noastră ca şi chiriaşi. Stau aici în baza unui acord tacit. Exista acte analizate de partea juridică din Primărie şi legea arată foarte clar că nu există nici un impediment pentru a putea fi evacuati”, decalră Mircea Oaie, şef Serviciu Administrare locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie.

 

Investiţii

Familiile evacuate se simt frustrate de iniţiativa Primăriei cu atât mai mult cu cât, susţin ele, au făcut investiţii în locuinţa pe care o pierd acum. „Io-s pe rol cu ei pentru apartamentul ăsta. Am stat aici înainte ca restul familiei să facă toate amenajările. De ce n-au venit atunci să ne evacueze”, se miră Florian Morar.

„Am făcut îmbunătăţiri, am pus gresie şi faianţă.

Am facut balconul, l-am închis, am investit o mulţime de bani, am luat şi un credit de la CEC şi pentru nimic. Aici o sa stau, în stradă, până o să vină Basescu”, promite Florentina Voidoileu.

Cristina Ghilea6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor