Le place meseria

ORADEA – Puţini dintre taximetriştii care lucrează în Oradea au lăsat grija reautorizării pe martie, când expiră termenul pentru această operaţiune obligatorie. Mai exact, reautorizarea s-a finalizat în proporţie de 98% pentru operatorii de taxi din Oradea, conform datelor existente la nivelul Primăriei.

Legea 300/2004 obligă taximetriştii independenţi să prezinte un vraf de acte pentru reautorizare: autorizaţia de transport public în regim taxi vizată la zi, autorizaţia taxi vizată la zi, autorizaţia eliberată pentru executarea unei activităţi economice şi taxa de viză la zi, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Registrul Comerţului, dovada fiscalizării aparatului de taxat, copie de pe atestatul de pregătire profesională valabil, dovadă că taximetristul este deservit de un dispecer taxi, copie a certificatului de înmatriculare a maşinii, copie a cărţii de identitate a maşinii iar dacă este cazul copie de pe contractul de leasing şi copie de pe certificatul de agreare valabil.

Firmele de taximetrie trebuie să reautorizez pentru pentru fiecare autorizaţie taxi deţinută, prezentând aceleaşi acte, în afară de autorizaţia pentru executarea de activităţi economice.

În Oradea lucrează în regim de taxi 1.110 de maşini, 367 aparţinând unor persoane fizice iar restul firmelor.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !