Le ridică moralul deţinuţilor

3Comentarii
Le ridică moralul deţinuţilor
ORADEA - Joi, au fost finalizate lucrările de amenajare a spaţiului pentru acordarea vizitei intime pentru deţinuţii aflati în custodia penitenciarului orădean. Acest spaţiu este situat în cadrul sectorului de acordare a dreptului la vizită, dispune de un hol, o cameră şi un grup sanitar.

Camera este dotată cu mobilier corespunzător, dispune de un televizor, dar şi de mijloace de protecţie şi pliante informative despre bolile cu transmitere sexuală. Vor putea beneficia de acordarea vizitei intime doar deţinuţii care întrunesc câteva condiţii printre care: sunt condamnate definitiv şi sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, nu sunt cercetate sau în curs de judecată în alte cauze penale, există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie, sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi, participă activ la programele de educaţie şi intervenţie psihosocială ori la activităţi productive.

O dată pe trimestru

Conform legii, deţinuţii pot beneficia trimestrial de vizită intimă, cu durata de două ore. Atunci când vizita intimă este determinată de încheierea căsătoriei în penitenciar, durata acesteia este de 48 de ore. „Acordarea acestui tip de vizită, are menirea de a menţine la un nivel acceptabil relaţiile dintre soţi, prevenirea situaţiilor care pot duce la destrămarea familiei prin divorţ cu toate implicaţiile negative care decurg dintr-un asemenea act” informează Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

 

Alexandra Borz3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor