Leasingul după UE

Leasingul după UE
Deva – Definiţiile contractelor de leasing financiar şi operaţional vor suferi modificări începând din 1 ianuarie 2007, odată cu intrarea în vigoare a legii de modificare a Codului fiscal.

„În cazul leasingului financiar, utilizatorul are opţiunea de a cumpăra bunul la sfârşitul contractului, iar raportul procentual dintre valoarea reziduală şi valoarea finanţată este mai mic sau egal cu raportul procentual calculat între diferenţa dintre durata normală de funcţionare maximă. Valoarea totală a ratelor de leasing este mai mare sau egală cu valoarea de intrare a bunului. Se va modifica şi perioada minimă a unui contract de leasing care conduce la clasificarea acestuia ca leasing financiar, de la 75% la 80% din durata normală de funcţionare a bunului”, declară Lucian Heiuş, director DFP Hunedoara.

Leasingul operaţional este considerat un contract de leasing care transferă riscurile şi beneficiile aferente dreptului de proprietate locatarului dar nu şi riscul de valorificare a bunului la valoarea reziduală şi nu îndeplineşte nici una dintre celelalte condiţii definitorii pentru leasingul financiar.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase