Lectia nr. 1 despre situatiile de urgenta

De Otilia Șandor
Lectia nr. 1 despre situatiile de urgenta
La multitudinea de proiecte educaţionale şi cu scop de reinserţie socială a persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Oradea se mai adaugă unul, început zilele trecute.

Din 1 februarie, timp de 12 săptămâni, 12 deţinuţi sunt incluşi într-un program special derulat de către Penitenciarul Oradea şi colegii lor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.

La prima întâlnire, persoanele private de libertate au aflat despre primele informaţii extrem de utile pentru a se salva în caz că vor trăi ei sau semeni de-ai lor o situaţie de urgenţă. „Programul de educaţie preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă adresat persoanelor private de libertate încarcerate în Penitenciarul Oradea” e structurat în lecţii săptămânale (pe parcursul a trei luni), susţinute de specialiştii de la Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei de la ISU Bihor, împreună cu angajaţi la Compartimentul Managementul Situaţiilor de Urgenţă, respectiv Serviciul Educaţie din penitenciar.

Deprindere şi aplicaţie

Reprezentanţii celor două instituţii vor ca prin programul demarat împreună să îi înveţe pe deţinuţi „deprinderea informaţiilor primordiale ce stau la baza acţiunilor individuale la producerea unei situaţii de urgenţă, creşterea gradului de conştientizare a persoanelor private de libertate privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment precum şi măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să-l adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă”, a informat Adina Bîrda, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !