Lecţie de generozitate

Lecţie de generozitate
120 de şcolari şi preşcolari din Oradea au renunţat la propriile jucării pentru a face fericiţi copii sărmani.

Copiii au donat jucăriile pentru semenii lor necăjiţi. Clubul Rotary Oradea, în colaborare cu Asociaţia „Artemotion”, a organizat luni, a V-a ediţie a proiectului „Dăruieşte jucăria care ţi-a rămas mică”.

Jucăriile, donate de copii de la Grădiniţa din Sânmartin, de cei de la Şcoala cu clasele -VIII „Oltea Doamna” şi de la Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea, vor ajunge la copiii de la grădiniţele din Lăzăreni, Tăşad şi Rontău.

Spectacol interactiv

Micuţii samariteni au participat la un spectacol interactiv, desfăşurat la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”. Actorii Mirela Lupu, Sebastian Lupu şi Richard Balint i-au purtat pe micuţi pe un tărâm al poveştilor. Copiii prezenţi au fost ei înşişi actori pe scena teatrului. Cu ajutorul celor trei actori ai Teatrului de Stat, micuţii au interpretat povestea „Capra cu trei iezi”. La final, Zâna Zăpezii (Mirela Lupu), Povestitorul (Sebastian Lupu) şi Soldăţelul de Plumb (Richard Balint) le-au prezentat micuţilor „Povestea lui Moş Nicolae”.

„Copiii au construit, cu ajutorul actorilor, o poveste din lumea basmelor, ocazie cu care au înţeles că pentru a fi fericiţi e nevoie să învăţăm să dăruim cu iubire şi cu bucurie. Bucuria lor de a dărui creşte alături de bucuria altor copii care vor primi darurile aduse”, a spus Dacian Ciota, responsabilul în relaţiile cu presa, din cadrul Clubului Rotary Oradea.

„Jucăriile vor fi donate unor copii care provin din familii cu situaţie materială dificilă. Acţiunea este menită să aibă, pe lângă un aspect caritabil, şi un important caracter educativ. Dat fiind că astăzi (ieri – n.r.) e Sfântul Nicolae, micuţii donatori au primit un mic cadou”, a declarat Mihai Bulc, preşedintele Rotary Oradea.

Clubul Rotary din Oradea, sponsorul acestui eveniment, a sărbătorit recent 10 ani de activitate şi se distinge prin acţiunile caritabile şi de promovare a valorilor din cadrul comunităţii orădene şi bihorene.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !