Lectie de voluntariat la scoala primara

Reactualizat la:
Voluntari de mici
Voluntari de mici
Habitat pentru Umanitate Beiuş a demarat proiectul proiectul „Învaţă-ţi părinţii!”

În 5 decembrie se aniversează Ziua Mondială a Voluntarilor ocazie cu care în întreaga lume au avut loc numeroase acţiuni care să promoveze voluntariatul şi care să recunoască meritele voluntarilor. Cu această cocazie Habitat pentru Umanitate Beiuş a iniţiat proiectul „Învaţă-ţi părinţii!” în colaborare cu Şcoala Generală Nicolae Popoviciu din Beiuş.

Scopul principal al proiectului este de a-i influenţa pe adulţi prin intermediul propriilor copii şi de a-i determina pe părinţi şi bunici să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii prin participarea la activităţi de voluntariat. Pentru aceasta mai mulţi reprezentanţi Habitat au participat la orele de clasă la şcoala generală şi i-au învăţat pe copiii de şcoală primară despre voluntariat, despre faptele bune pe care le pot face ei ca şi copii, despre problema locuirii sărăcăcioase, despre cum se pot îmbunătăţi condiţiile de viata şi despre cum în viitor oamenii nu vor mai trăi în sărăcie sau foamete dacă avem grijă unii de alţii. Însă pentru aceasta şi părinţii lor precum şi ei acum, dar mai ales când vor creşte mari, trebuie să aibă grijă de mediu, de tot ce ne înconjoară, să-i sprijine pe cei mai săraci şi să-i ajute pe nevoiaşi să trăiască decent.

Deschidere

„Există multe prejudecăţi printre care şi cea că românii nu se mai ajută unii pe alţii, că nu sunt uniţi sau că cei mici nu înţeleg lucruri de „oameni mari”. Însă toate acestea rămân doar prejudecăţi pentru că în realitate sunt foarte mulţi români care sar în ajutorul celorlalţi. Dovada e evenimentul de azi când peste 300 de copii de clasele I-IV au vorbit despre voluntariat şi fapte bune” a spus Jeremy North, voluntar Habitat, participant la acţiune.

Copiii au povestit despre activităţile la care ei au voluntariat deja, au povestit cât de mult îi ajută pe cei care au nevoie de sprijinul lor şi la final au desenat fiecare cate o felicitare care a reprezentat diversele acţiuni la care ei au participat sau ar dori să participe.

„Deşi suntem foarte mici, noi am mai participat la activităţi de voluntariat cu clasa. Am plantat flori în parcul şcolii, am cules hârtiile de pe malul Crişului şi anul trecut am pregătit cutii cu cadouri de Crăciun pentru copiii săraci din lucrurile noastre de care nu mai aveam nevoie” spune Ioana, elevă în clasa a II-a.

Desenele de la „ora despre voluntariat” vor fi expuse timp de o săptămână în holul Primăriei, iar apoi vor fi trimise prin poştă părinţilor ca şi cadou de Crăciun din partea celor mici însoţite de o mică scrisoare de încurajare la implicare în acţiuni de voluntariat.

S.Al.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !