Lecție despre ambiție și curaj

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
1Comentariu
Lecție despre ambiție și curaj
Zeci de orădeni au venit, vineri seara, la întâlnirea cu regizorul Tedy Necula, organizată de Dinu Meșter, Angela Tebieș și Ionuț Coman. Ei sunt cei care au facilitat lansarea filmului „Coborâm la prima” la Oradea.

„Tedy Necula, mulțumesc pentru lecția pe care ne-ai dat-o. Te felicit pentru curajul, pasiunea și ambiția de care dai dovadă. Noi avem nevoie de oameni ca tine, nu tu de noi. Ne inspiri”, i-a spus Ionuț Coman regizorului.

Proiecția filmului a adus în aceeași sală emoțiile spectatorilor de toate vârstele.

„Mulțumim pentru sprijin partenerilor noștri care au susținut filmul inspirațional «Coborâm la prima». La finalul celor 88 de minute, toți am ieșit din sală schimbați. Poate mai conștienți, poate mai fericiți, poate mai luminați și, cu siguranță, mai oameni”, a spus Dinu Meșter.
Filmul a fost lansat vineri seara la Cinema Palace din Oradea, în prezența regizorului Tedy Necula și a doi dintre actori.

Filmul a fost lansat vineri seara la Cinema Palace din Oradea, în prezența regizorului Tedy Necula și a doi dintre actori.

„Coborâm la prima”, primul film inspirațional românesc, a fost lansat vineri seara, la Cinema Palace din Oradea. Pelicula spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, blocat între stații, în dimineața de după incendiul din clubul Colectiv. Fiecare în drumul său, călătorii sunt împreună și se văd nevoiți să interacționeze.

„Suntem străini până când ceva ne aduce împreună”, este crezul tânărului Tedy Necula, regizorul filmului.
În opinia sa, dacă ne deschidem, observăm că avem ce împărtăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese transformat, în felul său. Odată ce s-au descoperit, ei ajung să înlăture judecățile și prejudecățile pe care le au față de cei cu care, întâmplător, sunt tovarăși de călătorie.

„Suntem unii lângă alții în lume, așa cum suntem și într-un vagon de metrou. Întreg filmul este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul nostru în situații de criză. Totodată, este o poveste și despre cum poți să îl descoperi cu adevărat pe cel de lângă tine, dacă ai timp să îl asculți. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii”, a mai spus regizorul.

La final, Tedy și actorii care l-au însoțit au stat de vorbă cu orădenii prezenți în sală. Le-au vorbit despre film și despre cum au fost nevoiți să construiască vagonul de metrou în doar șapte zile, cu o echipă formată din opt oameni.

„S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar decorul pare foarte, foarte real”, a explicat Tedy.
Cinefilii i-au adresat întrebări și l-au felicitat pentru reușită. Cu toții au văzut în el un model de urmat și l-au încurajat să realizeze astfel de filme, deoarece – au recunoscut unii dintre cei prezenți – „este primul film care prezintă o realitate actuală”. Pentru că – a afirmat unul dintre spectatori – „până acum am văzut doar filme cu și despre Revoluție”.intalnire-cu-regizorul-si-doi-dintre-act

„Tedy e biruința temerilor noastre. Îl privim ca pe un învingător. Ne-am lăsa oricând conduși de el în lupta cu temerile noastre. E un om cu har, a primit mai mult decât alții, dar a plătit scump pe de altă parte. Optimismul lui poate reînvia morții”, a afirmat Ionuț Coman, unul dintre organizatorii lansării de gală de la Oradea.

Tedy Necula a reușit să-i adune în distribuția acestui film pe unii dintre cei mai îndrăgiți actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Victoria Cociaș, Constantin Drăgănescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pătru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumăzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru și Sonia Teodoriu.

Tedy Necula este cunoscut încă din copilărie, când a fost protagonistul filmului „Noro”, al lui Radu Gabrea. Producția va fi lansată în cinematografele din 30 de orașe din România. Luni, filmul va fi lansat la Arad.

 

 

ionut-coman-alaturi-de-regizorul-tedy-ne

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor