Lecţie despre droguri, la Brâncuşi

Lecţie despre droguri, la Brâncuşi
ORADEA – Elevii din patru clase ale Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” au fost vizitaţi ieri de cãtre poliţiştii de proximitate. Timp de aproximativ o jumãtate de orã, aceştia au vizionat un filmuleţ despre dependenţa de alcool, tutun şi droguri, pentru ca la finalul orei, sã poarte o discuţie liberã.

Drogurile, o problemã

Drogurile reprezintã un pericol tot mai pronunţat în rândul tinerilor, în cea mai mare mãsurã din cauza anturajului. Studiile întreprinse aratã cã cei mai expuşi sunt elevii de 15-16 ani, astfel cã se încearcã informarea lor asupra consecinţelor pe care le are consumul de substanţe nocive.

Cei de la Brâncuşi au învãţat, astfel, despre dependenţã, sevraj şi despre necesitatea evitãrii drogurilor. „E nevoie ca tinerii sã aibã un model pozitiv pe care sã-l urmeze. Eu am fumat pânã la 25 de ani, dar de 8 ani m-am lãsat.

Mi-am dat seama cã pur şi simplu nu-mi fac bine”, le-a povestit Darius Deme, poliţist de proximitate, elevilor.

Colaboreazã cu şcolile

Elevii au avut ocazia sã urmãreascã o videoproiecţie educativã. „Am pregãtit un film foarte sugestiv, cu întâmplãri reale şi personaje reale. Unii dintre ei au reuşit sã se lase, alţii nu, alţii încã se luptã împotriva dependenţei”, precizeazã Radu Ioan, de la Fundaţia „Încrederea”.

Elevii au fost receptivi şi, deşi cam sceptici la început, au urmãrit cu interes fragmente din viaţa unor tineri „captivi în libertate”, doborâţi de dependenţã. „Noi colaborãm cu poliţiştii de proximitate şi îi chemãm de câte ori se poate. E bine ca elevii sã fie informaţi în legãturã cu pericolul pe care îl reprezintã drogurile”, ne-a spus Mihai Creţu, directorul şcolii.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase