Lecţii de asistenţă socială de la Cook Children’s

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Lecţii de asistenţă socială de la Cook Children’s
Jill Koss, Ilie Bolojan şi Gheorghe Carp au reînnoit parteneriatul pe asistenţă socială.


„În ultimii 5 ani a trebuit să-mi schimb opinia în ceea ce priveşte asistenţa socială. Aveam senzaţia că aceasta se rezumă la nişte funcţionari care îşi îndeplinesc nişte obligaţii faţă de nişte asistaţi care aveau nevoie de asistenţă. Avem în acest moment doi asistenţi pregătiti la Cook şi în viitor vor fi 4 asistenţi sociali pregătiţi acolo, care ne vor ajuta să avem spitale mai bune, mai atractive, cu rezultate curative mai bune.”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Gheorghe Carp în deschiderea Conferinței Internaționale de Asistență Socială organizată de Universitatea Emanuel din Oradea. Tema din acest an a fost „Orizonturi noi în Asistență Socială”.

Rectorul U Emanuel Pavel Negruţ a avut numai cuvinte de laudă la adresa invitaţilor la conferinţă: primarul Ilie Bolojan – “cel mai bun primar din România, un om cu inimă aplecată înspre oameni” şi despre dr. Gheorghe Carp-“omul care ori de câte ori e cineva în suferinţă este la capătul celălalt al firului”. În cuvântul său, primarul Ilie Bolojan a simţit nevoia să explice de ce este prezent „într-o ţinută de şantier” subliniind că a ţinut să fie prezent la eveniment „în semn de respect faţă de U Emanuel, faţă de specialiştii din Texas, de toţi cei care fac lucruri bune. Mulţumim Hospice Emanuel pentru tot ceea ce aţi făcut şi în acest an. Învăţând din bunele practici ale celor de la Cook Children’s din Forth Worth sperăm că vom face lucruri mai bune. Dumnezeu să aibă în pază Oradea!”.

Deputatul Florica Cherecheş, fără îndoială azi cel mai implicat parlamentar bihorean în asistenţă socială, care a ajuns în Parlament tocmai din cadrul departamentului Asistenţă Socială de la U Emanuel a spus: “Nu puteam să lipsesc de la acest eveniment. Există două categorii de oameni: unii care se uită la lucruri aşa cum sunt şi se întreabă : “de ce?” şi alţii care se uită cum ar putea să fie şi se întreabă: “de ce nu?” Cred că aici suntem oameni din cea de-a doua categorie: oameni care vedem nevoi, oportunităţi şi facem lucrurile să se întâmple. Acum cred că toată lumea înţelege nevoia de servicii de asistenţă socială şi cred că trebuie să extindem colaborarea fiindcă numai aşa putem să creştem, să evoluăm”.

„Apreciem oamenii care sparg bariere care nu îşi au rostul. Domnul Carp deschide drumuri noi pentru asistenţa socială în spital, crează un alt modus vivendi, un alt status quo”, a precizat rectorul Paul Negruţ.

“Vă mulţumim pentru această oportunitate, am văzut lucruri extraordinare întâmplându-se de când există acest parteneriat. Datorită serviciilor sociale, există copii mai fericiţi în spitale”, a spus Jill Koss Directorul de Servicii de suport familial și Directorul Programului The Child Life Zone la Spitalul Pediatric Cook Children’s din Forth Worth, Texas. Jill servește în bordul de conducere al Colegiului Profesional al Specialiștilor în Îngrijirea Psihosocială Child Life, USA .1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor