Lectii de incondeiat oua cu 100 de copii

Lectii de incondeiat oua cu 100 de copii
Au „furat” meşteşugul împestririi ouălor de Paşte de la cele mai renumite artiste din domeniu: localnicele din Drăgoteni.

La Drăgoteni nu e casă în care cineva să nu ştie încondeia ouă. Ceara, bizarca- instrumentul de încondeiat ouă şi vopseaua roşie nu lipseşte din nici o gospodărie. Meşteşugul pe care l-au ridicat la rang de artă femeile din Drăgoteni a depăşit de mult limitele Bihorului. „Am făcut sute de o pentru străini. Nici nu ştiu în ce ţări s-au dus, spune Ana Fărcuţa.Eu am învăţat de la ma şi de la soacră-mea.

La noi toată lumea ştie împistri”. Elemente luate de pe zgardă, de pe poale şi spătoi, dar şi frunze de stejar, ori crucea sunt motivele prezente pe ouăle roşii realizate de artistele de la Drăgoteni. Şi fiindcă au dorit să înveţe de la cei mai buni, copiii, dar şi părinţii din Sânmartin au fost invitaţi la Pensiunea Thermalis de către Cristina şi Cosmin Bonica pentru a lua lecţii de încondeiat de la doamnele din Drăgoteni. Anunţat în bisericile din comună, evenimentul s-a bucurat de un succes la care nici organizatorii nu veneau. Aproximativ 100 de copiii au dorit să înveţe această tehnică a împistritului de ouă, specifică zonei Beiuşului.

„Atunci când încondeiez ouă meditez la Viaţa lui Isus pe acest pământ, ceea ce vă îndemn şi pe voi să faceţi”, le-a spus doamna Dorina Hamza copiiilor prezenţi la atelierul de împistrit. Şi pentru ca atmosfera să fie una de sărbătoare cu adevărat, Floarea Marchiş a interpretat pricesne, cântece care vorbesc despre patimile lui Isus. Ţi pentru că toţi copiii s-au străduit şi s-au arătat extrem de interesaţi de împistritul ouălor, toţii participanţii au primit cadouri de Paşte.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !