Legaţi online cu poliţiştii unguri

Legaţi online cu poliţiştii unguri
Şefii poliţiilor din Bihor şi din comitatele maghiare Vas şi Hajdú Bihar, împreună cu şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef Gheorghe Nemeş, au monitorizat ieri o demonstraţie live a sistemului informatic ce va permite transferuri instantanee de fotografii şi imagini despre răufăcătorii transfrontalieri. Video PHARE IPJ Bihor

„Avem o colaborare excelentă cu Poliţia din Bihor de mai mulţi ani iar acest proiect va strânge şi mai mult legăturile. Având experienţa acestui sistem de transmitere de date digitale vrem să mai perfectăm unul asemănător şi cu Poliţia din Austria, cu care comitatul Vas se învecinează. Răufăcătorii trec foarte uşor acum graniţele în Europa şi nu putem să-i urmărim decât dacă ţinem legătura cu colegii noştri din ţările vecine”, a declarat ieri generalul Halmosi Zsolt, fost şef al Căpităniei din Hajdú Bihar şi actual şef al Căpităniei din Vas.

 

Big-brother pentru răi

„Cooperarea în reţea oglindă nu e nouă pentru noi. Însă iată că ideea a fost apreciată de finanţatorii PHARE CBC, fiind prima dată când poliţiştii primesc bani pentru un astfel de proiect transfrontalier. Cred în eficienţa şi necesitatea acestui transferului de date despre infractori. Răufăcătorii trec mai uşor graniţa româno-maghiară şi trebuia să găsim soluţii de contracarare.”, a subliniat şeful Poliţiei Bihor, comisar şef Liviu Popa care nu a exclus ca sistemul să devină unul pilot pentru România.

Concret, ieri, la sala de lucru de la Hotel Continental, cei 18 ofiţeri prezenţi dar şi ziariştii au putut vedea live o simulare de conexiune live, stil videoconferinţă, între două din oraşele ce vor beneficia de conectare prin Intranet. Astfel, sistemul securizat va avea puncte de lucru în Beiuş, Salonta, Marghita, Aleşd şi Oradea, plus un centru de comandă care va ţine legătura cu reţeaua similară din Hajdu-Bihar.

Transferul de date, care pot fi text, foto sau video, este securizat, astfel că doar ofiţerii de poliţie vor putea accesa informaţiile respective.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !