Lege noua pentru esalonarea datoriilor?

Reactualizat la:
Lege noua pentru esalonarea datoriilor?

Un grup de 11 deputati ai PSD, in frunte cu Victor Ponta, a initiat un proiect de lege prin care propune posibilitatea esalonarii datoriilor pe care le au cluburile sportive. Initiatorii proiectului de lege sustin, in acest sens, modificarea Legii educatiei fizice si sportului, aratand ca acest lucru ar reprezenta o solutie legislativa atat pentru autoritatile fiscale, cat si pentru cluburile sportive care au datorii.

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca proiectul nu se refera doar la fotbal, ci la toate ramurile sportive.

“Nu se pune problema stergerii unor datorii, ci sa existe un sistem esalonat ca aceste datorii sa fie platite si cluburile sportive sa supravietuiasca”, a explicat Ponta.

Potrivit acestuia, cluburile sportive ar urma sa primeasca de la fisc situatia exacta a datoriilor pe care le au si ar putea sa ceara esalonarea acestor datorii, esalonare care sa aiba loc pe o perioada de trei ani, adica pana la 31 decembrie 2008. Deputatul PSD a apreciat ca, daca in prezent s-ar executa fortat bunurile unor cluburi sportive care au datorii, s-ar obtine un autobuz vechi, o tabela de marcaj si nici 10% din bani nu s-ar recupera.

Ponta a mai spus ca 250.000 de oameni traiesc din sport si “ar fi un act criminal”, ca, “printr-o abordare marginita”, Romania sa ramana fara cluburi sportive.

Ponta a mai spus ca spera ca proiectul de lege pe care-l propune sa fie sustinut, in calitate de initiatori, de catre deputatii de la celelalte grupuri parlamentare, cu exceptia deputatului Dumitru Dragomir, presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, care, daca ar fi initiator, s-ar putea afla intr-un conflict de interese. Ponta a mentionat ca proiectul de lege va fi depus saptamana viitoare la Camera Deputatilor.

Onlinesport.ro