Legea manualului școlar adoptată de Guvern

De Alexandru Guiaș
Legea manualului școlar adoptată de Guvern
Potrivit unui proiect de lege care reglementează regimul manualului școlar de bază în învățământul preuniversitar și care a fost adoptat de Guvern în ședința din 14 decembrie, „manualul școlar este un bun de interes public”.

Astfel, la finele anului trecut printr-un comunicat de presă Guvernul preciza că, potrivit actului normativ „proiectele de manuale școlare sunt realizate de către autori/coautori și se depun în formă de manuscris la Ministerul Educației Naționale (MEN), în vederea evaluării calității științifice.

Evaluarea manualelor se organizează prin Centrul Național de Evaluare și Examinare și Institutul de Științe ale Educației, în baza unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale, de către grupuri de evaluatori formate din cadre didactice, selectate în baza apelului public de selecție”.

Manualele școlare admise în urma evaluării vor fi disonibile în format PDF pe www.manuale.edu.ro.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, Ministerul Educației va elabora normele metodologice de aplicare a legii, care vor fi aprobate prin ordin de ministru.

Proiectul de lege adoptat de Guvern a fost transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut și adoptat în procedură de urgență.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !