Legea Recunoștinței, potrivit căreia copiii ar fi fost obligați să-și întrețină părinții, retrasă

De Veronica Bursaşiu
36Comentarii
Legea Recunoștinței, potrivit căreia copiii ar fi fost obligați să-și întrețină părinții, retrasă
Inițiativa de a renunța la Legea Recunoștinței a fost chiar a deputatului Dumitru Gherman.

Conducerea Senatului a aprobat luni retragerea inițiativei legislative a deputatului bihorean Dumitru Gherman prin care copiii majori apți de muncă ar fi fost obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii. Inițiativa de retragere a legii a fost chiar a inițiatorului. Aceasta după ce Legea Recunoștinței între Generații a stârnit reacții din partea așa-zișilor vectori de opinie. Decisivă pare să fi fost însă intervenția șefului PSD Viorica Dăncilă care, pe fondul presiunii publice, s-a delimitat de acest proiect afirmând că „nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați, sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”. Cu toate că acest proiect fusese semnat de 73 de parlamentari PSD și din grupul minorităților.

Parlamentarul bihorean spune că aceast proiect a izvorât dintr-o necesitate și legea i-a fost cerută de organizația de pensionari a formațiunii. Șeful PSD Bihor, Ioan Mang, ne-a declarat că s-a arătat sceptic încă de la început că un astfel demers poate fi pus în practică pentru simplu motiv că cei care nu își îngrijesc părinții încalcă și Biblia, dincolo de legile morale. Dumitru Gherman vroia ca refuzul de a face plăti această pensie să constitue infracțiune și să fie pedepsit cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau cu amendă.

http://www.bihon.ro/dumitru-gherman-vrea-inchisoare-pentru-fii-care-isi-abandoneaza-parintii/228114936Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor