Legea subvențiilor APIA, în vigoare

De Simona Drimbău
Legea subvențiilor APIA, în vigoare
Legea subvențiilor din agricultură și decretul semnat de președintele Românie pentru promulgarea legii, au fost publicate în Monitorul Oficial nr.514/22 iunie 2018, partea I.

Această lege aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.4/2018 prin care se modifică Ordonanța subvențiilor. Modificările făcute în Ordonanța subvențiilor, Ordonanța de urgență a Guvernului nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020, sunt în avantajul fermierilor români care solicită subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Printre modificările aduse se numără faptul că fermierilor români nu li se retrage plata subvențiilor şi nu li se aplică sancţiuni administrative în baza prevederilor privind plăţile necuvenite şi sancţiunile administrative ca urmare a identificării de diferenţe de amplasament sau de mărime a parcelelor agricole din declaraţiile din cererile de ajutor sau de plată şi/sau în legătură cu cereri de ajutor sau de plată pentru ani anteriori, rezultate în urma înregistrării sistematice sau sporadice a imobilelor potrivit dispoziţiilor din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, Suspendarea nejustificată a plăţilor către fermierii din cadrul schemelor de plăţi directe şi a ajutorului naţional tranzitoriu, pentru motive neimputabile acestora, raportate la legislaţia naţională şi europeană, constituie contravenţie şi se sancţionează cu imputarea sumelor respective persoanelor din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care au efectuat controlul.

Conform noilor prevederi fermierii vor fi notificaţi cu minimum 14 zile înainte, iar în cadrul măsurilor de sprijin pentru animale, cu minimum 48 de ore înainte în vederea pregătirii documentelor necesare controlului, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !