Legea UDMR naşte controverse

Ionela Pop-Bruchental
Ionela Pop-Bruchental
Deputata PD, Ionela Pop-Bruchental, a afirmat vineri ca proiectul Legii minoritatilor, promovat de catre UDMR, are nevoie de ajustari pentru a fi conform cu Constitutia. Proiectul respectiv se afla în prezent la Senat, urmând sa ajunga la Camera Deputatilor dupa votul senatorilor.

Parlamentara bihoreanca nu vede cu ochi buni înfiintarea unor institutii cu specific minoritar, care – în opinia sa – ar duce la un paralelism cu institutiile statului. De asemenea, acordarea de drepturi unor comunitati întregi nu îi surîde Ionelei Pop-Bruchental, care a adaugat ca si colegii sai democrati din Camera Deputatilor îi împartasesc punctul de vedere.

Propunere legislativa

Altfel, demnitara va depune saptamâna viitoare la Camera Deputatilor o propunere legislativa privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2005.

Ionela Pop-Bruchental nu a uitat sa „întepe” PSD pe tema schimbarii presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. În opinia sa, pesedistii taraganeaza la infinit votarea noului Regulament al Parlamentului, asteptând o negociere cu coalitia de guvernamânt, negociere pe care, conform Ionelei Bruchental, Alianta o refuza.

Calin Corpas