Legenda continua la Gold Dragon Oradea

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
Secvență de la antrenamentul desfășurat la Școala Dacia
Secvență de la antrenamentul desfășurat la Școala Dacia
Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de wu-shu (kung-fu) din România este Gold Dragon Oradea. Mărturie sunt cele peste 200 de medalii cucerite dea lungul anilor la competiții interne și internaționale.

Anii de criză și situația economică din țară au afectat și activitatea clubului condus de Romeo Gozner. Actualmente grupa de performanță are în alcătuire 12 sportivi, patru fiind juniori. Dar și așa rezultatele nu s-au lăsat așteptate, clubul cucerind medalii la competițiile la care a luat parte. Ultima, de argint, adjudecată prin Jakab Istvan (categoria -80 kg) la Campionatul Național de quinta. Salvarea din punct de vedere economic, într-un moment când Gold Dragon a fost aproape sa-și închidă activitatea a venit de la un fost practicant de wu-shu (kung-fu).

Cristian Tirla, patronul firmei Transolut, a întins o mână de ajutor într-un moment de cumpănă și astfel despre clubul Gold Dragon se poate vorbi și la prezent. De asemenea un sprijin a venit și din partea directorului Florian Hava, de la Școala Dacia, unde Gold Dragon își desfășoară antrenamentele în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 19-20. Vestea bună e că în ultima perioadă tot mai mulți copii peste 7 ani au apărut la antrenamentele de inițiere, astfel că viitorul clubului pare asigurat.

„Wu-shu este una din cele mai complexe forme de luptă și autoapărare, incluzând tehnici pe care le cunoaștem din lupte, box, karate sau judo. Tehnici de luptă cu pumnul, cu piciorul, secerări, aruncări, proiectări, elemente de acrobație, elemente tehnice extrem de variate, care duc la dezvoltarea armonioasă a practicanților de wu-shu. Acest sport dezvoltă îndemânarea, mobilitatea, abilități, calitățile fizice și motrice specifice artelor marțiale”, ne-a declarat antrenorul Romeo Gozner. Mai multe informații despre activitatea clubului orădean pe siteul oficial www.golddragon.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !