Legile lui Hagi, partea a treia

Reactualizat la:
Legile lui Hagi, partea a treia
Gica Hagi a obisnuit ca, atunci cand incepe sa pregateasca o echipa, sa instituie anumite reguli ce trebuie respectate cu sfintenie. Cand era selectioner al Romaniei, tehnicianul roman a alcatuit celebrul “Decalog”, iar mai tarziu, la Bursaspor, Gica a impus “legile lui Hagi”.

“Regele” stabilise la Bursaspor patru reguli pe care jucatorii sai trebuiau sa le respecte in timpul meciurilor: 1. Echipa trebuie sa se apere cu 11 jucatori si sa atace tot cu 11 jucatori.

2. Jucatorii trebuie sa faca balonul sa alerge. Mingea nu oboseste. Jucatorii nu trebuie sa alerge atat de mult.

3. Jucatorii trebuie sa comunice si sa se ajute reciproc pe teren.

4. Jucatorii trebuie sa suteze din orice pozitie spre poarta adversa.

In timpul perioadei pe care a petrecut-l la Bursaspor, atat fanii, cat si presa turca au fost mereu sceptici la adresa calitatilor de antrenor ale lui Hagi.

Intr-un articol intitulat ‘De unde a aparut si Hagi?’, publicatia Star il critica dur in 2004 pe ‘Rege’ si pe Ozhan Canaydin, presedintele clubului turc.

‘Canaydin a adus un tehnician a carui cariera de antrenor este egala cu zero. De ce l-a ales pe Hagi, care a ingropat echipa nationala a Romaniei, a adus formatia Bursaspor pe punctul de a retrograda si nu a primit nici o oferta din Europa? Hagi este repetent in ceea ce priveste cariera de antrenor’, noteaza cotidianul citat, mentionind ca jucatorii adusi de ‘Rege’ la Bursa (n.r. – Vintila, Frasineanu si Miu) sint ‘zero’.

Nu vrem sa fim nici rautaciosi, nici rau-intentionati si nici sa cobim. Ii dorim tot binele din lume lui Hagi, pentru ca Timisoara merita mai mult. Este bine ca se fac miscari, pentru ca numai astfel se va ajunge la o formula care sa aduca performanta.

Ce va faci Hagi la Poli ramane de vazut. Primele lucruri la care hagi va umbla vor fi cu siguranta sa impuna legile lui si sa aduca noi jucatori, asa cuma facut peste tot.

Pana atunci, fanii lui Poli sunt clari. Prin votul exprimat pe forum, suporterii Timisoarei afirma in proportie de 85% ca Olaroiu nu trebuia demis pentru ca echipa era in crestere de forma si nu el poate fi facut vinovat.

Hagi ar urma sa fie astazi (luni) prezent la o emisiune tv. Daca va fi asa, Onlinesport va transmite in direct cele mai importante declaratii ale sale, incepand cu ora 20:00


Sursa: Onlinesport.ro