Legislativul, tratat cu sictir

ORADEA – Colaborarea Municipalităţii cu SC Distrigaz SA lasă mult de dorit, nefiind satisfăcătoare nici ritmul în care se face extiderea reţelei de gaz în oraş, au reclamat consilierii locali ai PNL cu ocazia ultimei şedinţe a Legislativului local din acest mandat.

Fără a avea pe ordinea de zi a şedinţei de joi problema gazului metan în Oradea, aleşii au discutat subiectul, cu sfatul pentru următoarea garnitură de consilieri să ia problema în braţe la o manieră cât se poate de serioasă. Mihai Manea s-a plâns de lentoarea cu care se lucrează la introducerea conductelor de gaz. „La ultima expunere ni s-a spus că în doi ani va fi gaz în tot oraşul, şi de atunci au trecut mai bine de doi ani şi nici măcar informări în şedinţa de Consiliu local nu am primit. Sunt trei luni de când am cerut o astfel de informare şi nici azi, în ultima şedinţă din mandat nu am primit-o”, reclamă liberalul.

Probleme cu bugetul

„Şi ei au probleme cu bugetul cum avem şi noi”, a răspuns primarul Mihai Groza, reamintind „fault-ul” primit de la Guvern, care a diminuat sursele de venit ale bugetului local în mijlocul exerciţiului financiar 2008. Primarul a anunţat că Distrigaz este în aşteptarea unor fonduri care, odată primite, ar permite extinderea mai rapidă a reţelei. Răspunsul nu l-a mulţumit nici pe liberal, trezind şi revolta lui Nicolae Rusu, coleg de PD-L cu Groza, fost membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Distrigaz, de unde a demisonat: „Ne sfidează pur şi simplu, de aia am plecat de la Distrigaz. Poate dl. Petruţ (pedelist, în locul lui Rusu în CA Distrigaz n.r) se va înţelege mai bine cu ei”… „Ai putea s-o slăbeşti cu dialogul ăsta. D-nule Rus, tu n-o să mori de moartă bună!”, a venit rapid şi riposta PD-L – istului Vasile Petruţ.

Primăria vinovată

Nesatisfăcut de explicaţia primarului, liberalul şi-a ţintit acuzaţiile spre executivul local. „De vină pentru situaţiaa cu gazul este primăria şi foştii consilieri care s-au băgat în afaceri cu o firmă fără potenţial economic. Trebuie făcut ceva cu această firmă pentru că au ajuns să ne ignore”, crede acesta.

Şi peremistul Mihai Drecin a fructificat ocazia, reclamând modul în care se fac lucrările Distrigazului: „Străzile pe care Gal (Sorin Gal, directorul SC Distrigaz n.r.) le-a spart nu le-a mai reparat, după cum prevede contractul. Numai după multe intervenţii şi-a trimis un inginer, care a ieşit mai mult să se afle-n treabă decât să facă ceva”.

Gazul, scump

În opinia udemeristului Huszar Istvan, orădenii nu au avut de suferit de lipsa gazului metan, oferind ca dovadă situaţia din Ioşia: „Acolo unde s-a introdus gazul, din zece case patru nu s-au racordat. Nu cred că e un combustibil aşa de ieftin”. Opinia sa este sprijinită şi de Nicuşor Lepădatu. „Veţi primi un răspuns potrivit când Guvernul va aproba mărirea tarifului la gaz”, a anticipat democrat-liberalul…

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !