Directorul Casei Județene de Pensii Bihor, Leontin Țîrle, reținut de DNA pentru fapte de corupție

Reactualizat la:
6Comentarii
Directorul Casei Județene de Pensii Bihor, Leontin Țîrle, reținut de DNA pentru fapte de corupție
Procurorii DNA Oradea au decis reținerea pentru 24 de ore a directorului Casei Județene de Pensii Bihor, Leontin Țîrle.

Directorul Casei Județene de Pensii este acuzat că a primit mită în formă continuată (9 acte materiale) și pentru tăinurie în formă continuată (19 acte materiale). Acesta urmează să fie prezentat, vineri, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform informațiilor transmise de DNA, Leontin Țîrle ar fi primit mită 8 400 de euro de la patru medici (denunțători în cauză) din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală a Casei Județene de Pensii Bihor. Pe lângă suma de bani, directorul este acuzat că ar fi primit și foloase necuvenite, pizza și whisky.

În perioada 2014-2015, inculpatul Țîrle Leontin, în calitate de director executiv al Casei Județene de Pensii Bihor, a primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor (denunțători în cauză) mai multe sume de bani cuprinse între 300-700 euro (în total 8.400) și foloase necuvenite (pizza și whisky), cunoscând că provin din comiterea unor fapte penale.

Concret, aceste foloase au fost primite de către denunțători în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile”, informează DNA.

Mită și în lei

Conform DNA, directorul Leontin Țîrle ar mai fi primit și 5 423 de lei de la un alt doctor. „În alt context, în perioada 18.05. – 11.06.2015, inculpatul Țîrle Leontin, în aceeași calitate, a primit sume de bani de la un alt medic (denunțător în cauză), în total 5.423 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu constând în aplicarea întocmai și la timp, în cadrul Casei Județene de Pensii, a deciziilor luate de conducerea Casei Naționale de Pensii.

Acest lucru i-a permis denunțătorului să avizeze cazurile noi pentru încadrarea în grad de invaliditate, în condițiile în care încadrarea în grade de invaliditate trebuia să se facă la nivelul fiecărui cabinet medical, de către medicii specialiști. În această manieră, denunțătorului i s-a creat posibilitatea de a obține sume de bani într-un cuantum mai ridicat și mai multe foloase materiale, sumele de bani primite de acesta în legătură cu avizarea cazurilor noi fiind mai mari decât cele primite în situația revizuirilor”.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor