Let`s Do It, Romania! – actiune reusita

4Comentarii
Let`s Do It, Romania! – actiune reusita
Acţiunea de curăţenie a fost o reuşită şi va fi repetată în primăvară.

Mii de bihoreni au participat sâmbătă, 25 septembrie, la acţiunea Let`s Do It, Romania! prin care îşi propuneau să facă curat în ariile naturale protejate din judeţ. Înscrierea s-a făcut prin intermediul site-ului www.letsdoitromania.ro, dar şi la punctele de coordonare a acţiunii.
La manifestare au participat clase întregi de la şcolile din judeţ, grupuri de prieteni, persoane singure, dar chiar şi familii – tata, mama şi copilul, pentru care spiritul civic şi implicarea în astfel de acţiuni de voluntariat contează foarte mult.

Vremea a ţinut şi ea cu voluntarii, sâmbătă fiind o zi superbă pentru astfel de acţiuni, chiar dacă dimineaţa a fost un pic cam răcoare. Unii dintre „combatanţi” s-au adunat la punctul de coordonare din parcarea de la Lotus Center. Alţii au plecat direct la locurile unde au fost repartizaţi, pe tot teritoriul judeţului. Întrebat ce l-a determinat să participe la o astfel de acţiune, Alexandrul Păsula, unul dintre voluntari, ne-a declarat că „spiritul civic şi dorinţa de a avea o zonă mai curată”. „Dacă nu punem noi mâna, atunci cine să pună”, a specificat şi Teodora Avram, o altă voluntară. Ambii intervievaţi, cât şi ceilalţi participanţi, au fost de acord că astfel de acţiuni ar trebui repetate şi ar participa cu drag la ele.

Rezultate

Conform informaţiilor primite de la Şerban Bârlău, coordonatorul proiectului la nivel de judeţ, la acţiune au participat efectiv circa 2.000 de voluntari, dar numărul celor care au participat indirect se ridică la circa 3.000. „Au fost adunaţi între 6.000 şi 7.000 de saci de gunoaie. Cifra exactă nu o ştim pentru că operatorii de salubritate au fost foarte prompţi şi au adunat foarte repede sacii cu mizerii”, a precizat Bârlău.

Pe de altă parte, coordonatorul voluntarilor recunoaşte că se putea şi mai bine, zonele curăţate pe traseul Oradea – Beiuş alternând cu zonele cu gunoaie. „Una peste alta, acţiunea a fost totuşi o reuşită pentru început şi intenţionăm să o repetăm în primăvară. «O zi a curăţeniei», chiar şi la nivel de judeţ ar fi oportună”, susţine Şerban Bârlău.

D.B.

Vor o tara curata

Vor o tara curata

Au curatat pădurea Calea Mare4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor