Leucă, în lotul olimpic de lupte

Alexandra Leucă
Alexandra Leucă
Deva – Alexandra Leucă, legitimată la CSS Deva şi Rapid Bucureşti, a fost în 2006 cea mai bună luptătoare din ţară la categoria cadete şi una dintre primele trei la junioare, categorie de vârstă la care va concura oficial doar din 2007.

Performanţele excelente obţinute de sportiva antrenată de Suraj Moravan i-au determinat pe oficialii Federaţiei Române de Lupte să o promoveze pe deveancă în lotul olimpic de junioare al României, poziţie din care are şansa să se califice la Jocurile Olimpice din 2008. “Alexandra va ataca în 2007 titlurile naţionale la junioare şi senioare, iar dacă va reuşi să le obţină va avea dreptul să participe în concursurile de calificare la JO 2008”, afirma Suraj Moravan, antrenorul sportivei.

Muncă titanică
Suraj Moravan consideră că succesele Alexandrei sunt rodul muncii titanice de la antrenamente. “Alexandra a început luptele în 2002, iar prima medalie importantă a obţinut-o în 2004 cu echipa CSS Deva. Din acel moment, Leucă a început să muncească la antrenamente foarte mult şi a devenit practic abonată la performanţe şi medalii. Lucra uneori de dimineaţa până seara sau chiar până la lacrimi până reuşea să stăpânească la perfecţie procedeele mai dificile. Seriozitatea şi disciplina de la antrenamente erau dublate de ambiţie, încredere şi dorinţă de afirmare în concursuri şi astfel cu apărut performanţele. Medaliile sunt de fapt 10 la sută talent şi 90 la sută muncă”, comenta Suraj Moravan.

Palmares bun în 2006
Pe parcursul acestui an Leucă a câştigat aurul la toate concursurile naţionale de cadete la care a participat şi s-a clasat pe podium la întrecerile de junioare. Mai mult decât atât, Leucă a obţinut titlul de vicecampioană naţională la senioare şi medalia de bronz în concursul pe echipe senioare cu echipa Rapid Bucureşti.

“Îmi doresc foarte mult să ajung la Olimpiadă, chiar dacă nu în 2008 măcar în 2012. Până atunci, pentru performanţele realizate până acum mulţumesc foarte mult antrenorilor şi celor de la clubul CSS Deva pentru sprijinul acordat şi pentru că mi-au fost alături în momentele dificile”, afirma Leucă.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase