Leul devine mieluşel

Leul devine mieluşel
ORADEA – Cursul leului i-a speriat vineri pe cei care au credite în valută. Nivelul atins ieri de leul românesc în comparaţie cu euro este cel mai mic din ultimele 17 luni.

Analiştii financiari consideră că acest curs este mai aproape de realitate, mai sustenabil, faţă de cel din luna iunie, când euro a atins un minim de 3,17 lei. Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, este de părere că un nivel optim al cursului este de 3,5 lei pentru un euro. „Trebuia să ne îngrijoreze acel de 3,17 care s-a înregistrat în iunie, şi care era nesustenabil. Acum suntem într-o perioadă de revenire. Mie mi se pare că un curs la 3,5 lei/euro este ceea ce reflectă exact potenţialul economiei româneşti”, a declarat Gheţea.

Florica Floruţiu, directorul Sucursalei Bihor a BNR consideră şi ea că, cursul de acuma este mai aproape de realitate, mai sustenabil, decât cel din iunie./p.4.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase