Liber la cabinete medicale

Liber la cabinete medicale
ORADEA - Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, îndemna săptămâna trecută autorităţile locale să nu încurce vânzarea cabinetelor către medici şi stomatologi ci să încurajeze acest demers, pentru a se putea face investiţii în aceste cabinete.

Şi asta pentru că în urmă cu aproximativ o lună, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru scoaterea la vânzare a cabinetelor medicale. Preţul de vânzare al spaţiului medical se stabileşte prin negociere directă între cumpărător şi o comisie constituită în acest sens, pornindu-se de la preţul de vânzare din raportul de evaluare, raport care va evidenţia şi valoarea investiţiilor efectuate de către solicitant pe bază de acte justificative. Raportul de evaluare se stabileşte de către un evaluator, care este selectat prin licitaţie publică de către autoritatea administraţiei publice locale, titulară a dreptului de administrare asupra spaţiilor medicale aprobate a fi vândute.

Spaţiile dobândite nu pot fi înstrăinate închiriate sau folosite de cumpărător pentru alte activităţi decât în scopul desfăşurării activităţii medicale sau a activităţilor conexe, acestea fiind verificate anual de către o comisie. Încălcarea contractului atrage nulitatea absolută a acestuia. Preţul de vânzare al spaţiilor se va plăti de cumpărător la încheierea contractului sau în rate. Dacă se va plăti în rate, se va da un avans de 15% din preţul de vânzare, iar ratele lunare vor fi eşalonate pe un termen cuprins între 10 şi 15 ani, cu termen de garanţie de un an.

Listă aprobată

Consiliile judeţene sau cele locale pot aproba prin hotărâre lista spaţiilor din proprietatea privată a acestora ori din proprietatea privată a statului şi care se află în administrarea lor, ce urmează să fie vândute. Listele astfel aprobate vor fi afişate în mod obligatoriu la sediul consiliului local/judeţean şi publicate pe site-ul acestora. Autorităţile administraţiei publice locale, titulare ale dreptului de administrare asupra spaţiilor medicale aprobate a fi vândute au obligaţia de a comunica actualilor utilizatori, prin scrisoare cu confirmare de primire, faptul că spaţiul respectiv va fi vândut.

Potrivit spuselor primarului Ilie Bolojan, şi Consiliul Local Oradea va trece la aprobarea unei hotărâri de vânzare a cabinetelor medicale. „Vom introduce totuşi câteva clauze pe care le vom impune viitorilor propietari. Una dintre aceste clauze impune cumpărătorilor amenajarea exterioară a cabinetului cât şi a spaţiilor comune. Degeaba arată bine interiorul dacă pacientul trebuie să aştepte pe nişte scaune deteriorate şi în condiţii improprii. Vor avea un termen de doi ani să le pună la punct. Nu vom putea fi doar simpli spectatori”, susţine primarul Bolojan.

 

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !