Liber la cardul de asigurat

2Comentarii
Liber la cardul de asigurat
ORADEA – Peste 70 de bihoreni s-au prezentat azi la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru a-şi depune cererea în vederea obţinerii Cardului European de Asigurat (European Health Insurance Card – EHIC). Card [.doc – 441KB] Cerere [.doc – 41KB] Certificat [50KB]

Acesta conferă posesorului său dreptul de a beneficia în timpul unui sejur de pachetul de servicii medicale gratuite de care se bucură şi pacienţii ţării membră UE în care se află. Acesta costă 2,166 RON şi este eliberat în termen de 7 zile de la data depunerii cererii, fiind trimis la domiciliul solicitantului. „Până la ora 14:00 au fost validate 65 de cereri. Trebuie reamintit faptul că  pe lângă cerere, asiguratul trebuie să aibă asupra sa o copie după buletinul sau cartea de identitate şi o dovadă că este asigurat (adeverinţa de salariat, talonul de pensie sau alt act specific). Cât priveşte minorii sub 14 ani, în locul copiei după cartea de identitate se va depune o copie după certificatul de naştere”, declară Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Certificat provizoriu

În cazul în care asiguratul pierde cardul în ţară, poate solicita altul nou. Dacă acesta este însă pierdut în timpul sejurului în străinătate, asiguratul poate solicita casei de asigurări emitente, direct sau prin intermediul sistemului public de asigurări de sănătate din statul respectiv, un certificat de înlocuire a cardului. Totodată, dacă durata de valabilitate a cardului, care este de 6 luni, expiră în timpul călătoriei, asiguratul poate solicita în avans eliberarea unui nou card, în prelungirea celui dintâi.

Viorica Borz2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor