Liber la contestatii

De Simona Albinaru
Florian Vesa
Florian Vesa
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a publicat Raportul de Evaluare al proiectelor aferente Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri, depuse în cadrul sesiunii desfăşurate în perioada 1 iunie – 6 iulie 2012.

Potrivit APDRP, solicitanţii care au depus o cerere de finanţare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR, au dreptul de a contesta decizia privind evaluarea propriei cereri de finanţare.

Contestatii

Astfel, după emiterea şi publicarea Raportului de Evaluare şi a notificărilor aferente, solicitanţii pot depune o contestaţie la Oficiul Judeţean al APDRP la care au depus şi cererea de finanţare, în cazul în care consideră incorectă decizia privind evaluarea acesteia sau că aceasta îi dezavantajează. Contestaţiile se pot depune în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea notificării, dar nu mai mult de 12 zile lucrătoate de la postarea pe site-ul APDRP a Raportului de Evaluare.

Condiţiile pe care solicitantul trebuia să le îndeplinească priveau vârsta sub 40 de ani şi faptul că se instalează pentru prima dată în exploataţia agricolă ca şef al acesteia, deţine sau se angajează să dobândească anumite competenţe şi calificări profesionale, în raport cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare.

„Solicitantul trebuia să prezinte şi un plan de afaceri pentru dezvoltarea activităţilor agricole din cadrul exploataţiei şi să se angajeze să urmeze, în primii trei ani de la primirea sprijinului, cursuri de formare profesională prin Măsura 111 – Formare profesională, informare şi difuzare de cunoştinţe în cel puţin unul din domeniile: managementul exploataţiei agricole, contabilitatea fermei, protecţia mediului, agricultură ecologică”, a precizat Florian Vesa, reprezentantul OJPDRP Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !