Liber la insulină şi oncologice

ORADEA – Bihorenii pot găsi în farmaciile cu circuit deschis, aflate în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, insulina, medicamentele oncologice orale cât şi cele pentru  tratamentul stării post-transplant.

„Prescrierea acestor medicamente în ambulatoriu se face pe denumire comună internaţională (DCI), denumire comercială şi formă farmaceutică. Bolnavii vor fi îndreptaţi de către medicul prescriptor către farmacii, iar acestea vor fi obligate ca în termen de 24 de ore să comande medicamentul pentru afecţiunile cuprinse în cele trei subprograme de sănătate, în cazul în care nu-l au pe stoc”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Începând de luni, farmaciile au început să încheie actele adiţionale în acest sens, sumele aprobate repartizându-se în mod egal la toate farmaciile aflate în contract cu CAS Bihor, stabilindu-se o valoare orientativă a actelor adiţionale.

„Fondul alocat judeţului Bihor pentru anul 2007 este de 6.816.000 lei, din care 3.879.000 de lei pentru insulină, 1.317.000 pentru medicamentele oncologice orale şi 1.620.000 de lei pentru medicamentele post-transplant”, adaugă Oana Giurcă.

Suplimentarea plafoanelor

Având în vedere că majoritatea farmaciilor şi-au epuizat plafoanele destinate eliberării medicamentelor gratuite şi compensate până la jumătatea lunii, conducerea CAS Bihor intenţionează o suplimentare a acestora, după data de 20 aprilie. Luna trecută, CAS Bihor a suplimentat fondurile cu aproximativ 550.000 de lei, ajungându-se în final la peste 3.740.000 lei.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase