Libera circulaţie

Libera circulaţie
REŞIŢA – Suedia se pregăteşte să deschidă piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari după 1 ianuarie 2007. Un purtător de cuvânt al ministrului suedez de justiţie a declarat că guvernul de la Stockholm nu va impune restricţii muncitorilor români şi bulgari.

La rândul său, Finlanda a anunţat încă din luna februarie a.c. că nu intenţionează să instituie măsuri speciale pentru muncitorii din cele două state est-europene care intră în UE la 1 ianuarie 2007. Suedia a fost printre cele trei ţări care şi-au deschis piaţa muncii pentru lucrătorii din cele zece state care au aderat la Uniunea Europeană în 2004.

Marea Britanie şi Irlanda de Nord, care nu au aplicat restricţii muncitorilor est-europeni în urmă cu doi ani, au fost primele care au anunţat limitarea accesului românilor şi bulgarilor. Piaţa forţei de muncă va rămâne temporar închisă pentru români şi bulgari şi în Danemarca, Grecia şi Spania.

Guvernul din Franţa a anunţat 62 de meserii pentru lucrătorii din ţara nostră, cu câteva restricţii. Cehia, însă a anunţat că nu va impune nici o restricţie, diferenţele sunt clare la salariul minim. În Franţa salariul minim este de 1.254 de euro, iar în Cehia 284 de euro. Oricum mai mari decât în România.

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase