Liberalii au boicotat Consiliul Local

„Doar la fiecare doi ani, când au nevoie de vot, îi interesează. Atunci vin şi bat din poartă în poartă”. „Să le fie ruşine!”. Acestea au fost cuvintele adresate consilierilor liberali care au boicotat şedinţa de vineri a CL Sânmartin.

Mai mulţi localnici care aşteptatau să-şi rezolve problemele legate de administrarea domeniului public şi privat au plecat dezamăgiţi. Din simplul motiv că a fost lipsă de cvorum.

Hotărârile de Consiliu ce au ca obiect cele două domenii nu pot fi luate decât cu două treimi din votul consilierilor. Or au lipsit şapte dintre cei 15 consilieri locali. „Noul proiect de lege prevede însă, pentru a evita astfel de blocaje, ca deciziile să poată fi luate cu majoritate simplă, adică cu jumătate plus unu din voturi. Probabil că prevederea va deveni operaţională chiar din această vară”, spune Lucian Popuş, primarul de Sânmartin.

Motive de absenţă

Consilierii prezenţi susţin că motivul real al lipsei în masă a consilierilor PNL era prezenţa pe ordinea de zi a şedinţei, la punctul nouă, a unei contestaţii formulate de Consiliul Local şi înregistrate la Agenţia de Plăţi şi Vânătoare. Documentul îl vizează direct pe ex-primarul Dorel Crăciun, actualul lider al grupului consilierilor liberali, care a fost manager de proiect şi care ar trebui să restituie fonduri Sapard folosite pentru extinderea reţelei de apă.

„Se încearcă deturnarea situaţiei. Nu are nici o legătură faptul că am lipsit cu contestaţia. Adevărul e că primarul nu ţine cont de părerea noastră. Prin Regulamentul de organizare şi funcţionare, şedinţele de Consiliu se ţin în a doua joi din lună. Înţelegem excepţiile, dar avem şi noi programul nostru, şi parcă primarul o face dinadins”, spune Dorel Crăciun.

Declaraţia lui Crăciun a fost însă contrazisă de preşedintele de şedinţă, care a susţinut că nici unul dintre consilieri „nu a absentat motivat”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !