Liberalii il acuza pe primarul orasului Timisoara ca nu si-a respectat promisiunile

De B.A.M.
Reactualizat la:
Liberalii il acuza pe primarul orasului Timisoara ca nu si-a respectat promisiunile
Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, responsabil din partea partidului pentru zona de vest a ţării, a afirmat, miercuri, că actualul primar al orasului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, ar fi încercat să poarte negocieri cu reprezentanţii USL.

Ruşanu a declarat că liberalii au trăit o experienţă nu tocmai plăcută cu Gheorghe Ciuhandu, în 2008, când au format Alianţa pentru Timişoara, iar edilul nu şi-a respectat promisiunile. Însă, a precizat Ruşanu, Ciuhandu şi-a amintit recent de liberali, şi ar fi avut o întâlnire, la Bucureşti, cu lideri ai USL.

„Noi vizavi de domnul Ciuhandu avem o experienţă nu foarte plăcută, din 2008, când a existat o Alianţă pentru Timişoara. A ieşit primar cu voturile nostre şi ale Forumului Democrat German. Dacă nu erau acele voturi se intra în turul doi, când nu se ştia ce scor ar fi avut. Promisiunile făcute atunci nu le-a respectat, dar din patru în patru ani îşi aduce aminte de PNL. Şi acum şi-a amintit. Au fost nişte întâlniri la Bucureşti, eu am fost plecat, nu ştiu să vă dau detalii”, a spus Ruşanu.

El a ţinut însă să precizeze că, în ciuda acestei întâlniri pe care Ciuhandu ar fi avut-o cu reprezentanţii USL, candidatul uniunii la Primăria Timişoara va rămâne liderul PNL Timiş.

În ceea ce priveşte promisiunile nerespectate de Ciuhandu, senatorul liberal a dat ca exemplu funcţia de city manager al orasului Timisoara, care ar fi trebuit înfiinţată special pentru a fi ocupată de un membru PNL, însă nici până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

Liberalii cred ca noua lege a lustratiei nu lustreaza pe nimeni

„PDL s-a grăbit să adopte o lege a lustraţiei care nu lustrează pe nimeni”, este afirmaţia unui senator liberal. Vezi cine intră sub incidenţa legii.

Potrivit legii, toţi cei care vor candida pentru diferite funcţii în stat – preşedinte, primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilier local sau judeţean nu vor intra sub incidenţa legii, iar candidatura lor nu poate fi blocată. În schimb, toţi cei care aspiră la aceste funcţii trebuie să dea o simplă declaraţie pe proprie răspundere în care să spună că nu au făcut parte din aparatul comunist.

Însă, toţi cei numiţi în funcţii vor fi verificaţi după intrarea în vigoare a Legii lustraţiei. Instituţia care se va ocupa de aceste verificări este CNSAS. Astfel, o persoană nu poate fi numită ministru sau secretar de stat dacă intră sub incidenţa legii.

Legea vizează doar persoanele care au avut funcţii politice de conducere retribuite de PCR, în aparatul central, regional, raional, al Partidului Muncitoresc Român, membrii şi membrii supleanţi ai Comitetului central al PCR, membri ai Consiliului de stat, de miniştri, directorii de editură.

În opinia senatorului liberal Dan Radu Ruşanu, prezent, miercuri, la Timişoara, această lege dată în grabă de parlamentarii puterii nu „lustrează” pe nimeni, de fapt.

„PD-ul s-a grăbit să voteze o nouă lege care nu lustrează pe nimeni. Toţi miniştri care au făcut parte din guvernele comuniste au acum 90 de ani sau sunt morţi, dar sunt lustrabili, la fel ca foştii secretari judeţeni, membri Comitetului Central. În schimb au fost scoşi din lege, pe ultima sută de metri, membrii UTC şi liderii UASC”, a afirmat Ruşanu.

Liberalul a dat de înţeles că au fost scoşi de sub incidenţa legii acele persoane care servesc actualei puteri, cum ar fi premierul Mihai Răzvan Ungureanu, Teodor Meleşcanu sau chiar preşedintele Traian Băsescu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !