Liberalii lui Klaus promit să modernizeze țara. PSD? Un „balast”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
23Comentarii
Liberalii lui Klaus promit să modernizeze țara. PSD? Un „balast”
Bolojan crede că Iohannis și PNL sunt forțele progresiste, spre deosebire de PSD, care a arătat deja ce este în stare, în ultimii ani de guvernare.

Conducerea Primăriei Oradea îi încurajează pe bihoreni să îl voteze pe Iohannis, duminică. „Să voteze pentru România care se modernizează, pentru România normală, pentru România fără PSD. Acesta este un vot pentru Klaus Iohannis”. Acesta este îndemnul pe care primarul Ilie Bolojan îl adresează bihorenilor.

Viceprimarul Florin Birta crede că „va fi un vot pozitiv pentru cei care au făcut ceva pentru țară și negativ pentru cei care nu au făcut nimic”, convins fiind că Iohannis și PNL sunt personajele pozitive.

Celălalt vice, Mircea Mălan: „Oamenii simt o nevoie pronunțată de normalitate. S-au săturat de gâlceavă, de ceartă. Așteaptă responsabilitate de la oamenii politici, așteaptă să fie reprezentați corespunzător iar problemele concrete să își găsească rezolvarea. Cred că cei mai mulți nu se simt reprezentați de tipul de candidat propus de PSD și vor vota cu Klaus Iohannis. Îi îndemnăm pe bihoreni să iasă la vot. Este cea mai importantă poziție din statul român, de modul în care suntem reprezentați depinde viitorul națiunii noastre”.

Dincolo de prestația candidaților din această campanie electorală și dincolo de decizia lui Iohannis de a fugi de dezbateri cu contracandidații săi, Ilie Bolojan consideră că, de fapt, duminică românii vor opta între două persoane și între două direcții diferite pentru România.

„Alegem între România care se modernizează și România care rămâne în urmă. Candidatul Klaus Iohannis a definit România care se modernizează, normală. O Românie în care garanția prosperității este apartenența la Uniunea Europeană. O Românie care are o politică externă care se suprapune peste politica UE. O Românie care își bazează politica de securitate pe un parteneriat cu SUA și cu apartenența la NATO. Care susține întărirea armatei europene în interiorul NATO. O Românie care are relații civilizate cu toți vecinii, ținând cont de expansiunea Rusiei și tendința ei de a recâștiga sfera de influență din Estul Europei. Educația, Sănătatea și Infrastructura trebuie să fie prioritare pentru viitoarele guverne, în condițiile în care PNL și aliații săi vor avea majoritatea. Acesta este drumul pe care România ar trebui să meargă, pentru a recupera rapid întârzierile”, este prefigurează Bolojan direcția guvernării liberale.

Bolojan, despre PSD-ul comunist

Același politician crede că direcția propusă de PSD este cea a „României care rămâne în urmă”.

„La 30 de ani după, beneficiem de o energie cinetică, cu votul de la europarlamentare și referendumul, care au a demonstrat că românii vor o Justiție corectă. Iar anul viitor avem o energie cinetică pentru a se crea condițiile de a scăpa de balastul rămas din sistemul comunist. Este o realitate că PSD a guvernat România peste 20 din cei 30 de ani și că are incorporat în interiorul lui cele mai multe din tarele comunismului”.

Primarul enumeră ceea ce numește el tarele PSD-ului depozitar al comunismului:

„ – sistemul de pile și relații de la PCR, care a favorizat nepotismul și incompetența;

– preluarea instituțiilor în proprietatea partidului, care astfel nu funcționează pentru cetățeni și nu oferă servicii bune;

– oamenii PSD sunt deasupra legii;

– statul umflat, care consumă resurse; statul, mai puternic decât AJOFM, prin angajarea celor nechemați în aceste instituții și care devine astfel un consumator masiv de resurse, luând bani atât din credite, dar mai ales de la investiții;

– principala armă este minciuna, este frica. Bolojan: „Trebuie să dezimințim zilnic că pensiile nu vor fi tăiate, că nu va fi o catastrofă”.

Președintele PNL Bihor preia mesajul președintelui Iohannis și afirmă că miza alegerilor este „România fără PSD”, că țara „trebuie să scape de acest balast, să fie adus la un anumit procent și să îl facă un partid de ordin terțiar”, ca să „existe premisele modernizării”.

Riscul absenței la vot

Bolojan este conștient și de pericolul absenteismului la vot, în condițiile prestației slabe ale candidaților, într-o campanie lipsită de dezbateri reale: „Fac un apel către toți bihorenii, să nu considere că câștigarea alegerilor de către Iohannis e un fapt de la sine înțeles. Nu votul în sine este o problemă, ci prezența la vot, în sine. Forța votului este în mâinile oamenilor”. Primarul de Oradea mizează pe o prezență la urne în jur de 50%, în județul Bihor.



23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor