Liberty, învinsă în prelungiri

Liberty, învinsă în prelungiri
Cele doua formatii s-au angajat într-o lupta deschisa înca din startul partidei. Echipa antrenata de Adrian Vasâi a ratat sansa sa treaca pe primul loc în seria a III-a.

Astfel, ocaziile de gol au aparut la ambele porti, cu un grad superior de periculozitate la cea bihoreana, cea mai mare fiind consemnata în minutul 12, atunci când Gideon a scapat singur spre poarta adversa, dar Szasz a iesit salvator.

O faza fierbinte s-a petrecut în minutul 37, în careul resitean, când sutul-centrare, de pe dreapta, al lui Ianc a trecut prin fata portii lui Stoianov, fara ca Bente sau Bucur sa poata relua mingea în poarta. Partida a devenit mult mai spectaculoasa în repriza a doua.

În minutul 47, Bente a fost blocat de Gurici, iar în minutele 53 si 56, Hardau, dar mai ales juniorul Milos, au irosit doua ocazii imense, mingea reluata de ultimul, din doar sase metri, cu poarta goala în fata a sters transversala. Salontanii au reusit sa deschida scorul în minutul 62 prin Radu Dan, care a reluat cu capul în plasa mingea centrata de L. Rus.

Final fatidic

Dupa alte doua prezente foarte periculoase în preajma portii lui Stoianov, cu Ianc si Bucur în prim-plan (71 si 77), si ocaziile de gol ratate de Lazarovici (74) si Bercsenyi (79), în minutul 88, se restabileste egalitatea: centrare Hardau, de pe dreapta, si cap Gideon în stânga lui Szasz.

A urmat un final de infarct, cu descatusarea resitenilor, încheiat cu golul victoriei înscris de Bercsenyi, în ultimul minut al prelungirilor, dupa o prelungire a lui Gideon. La aceasta ultima faza salontanii au acuzat lipsa de fair-play a gazdelor, care au uitat sa le returneze balonul trimis intentionat în aut în momentul când Farcau s-a accidentat.

„Cu ce-am gresit?!! Poate astea sunt directivele pentru unii, dar n-am mai vazut asa ceva. Farcau a stat trei minute pe jos, apoi nu i s-a dat voie sa reintre. Între timp s-a marcat. Ce sa mai spun…”, a afirmat trist Vasâi.

Resiteanul Alexandru Pelici a precizat: „Nu ma bucur de aceasta victorie, în care, sincer va spun, n-am mai crezut. Echipa mea a jucat foarte slab. Trebuie umblat la mecanismul de joc al echipei. Pe final, soarta s-a aratat buna cu noi”.

CASETA TEHNICA

FCM Resita – CF Liberty 2-1 (0-0)
Stadion „Mircea Chivu”. Teren bun. Spectatori: 1.000.
Au marcat: Gideon ’88, Bercsenyi ’90+3 / Radu Dan ’64.
FCM Resita: Stoianov – Gurici (’66 Crisanov), Caprariu, Lazarovici – Stoican, Lupu, Doana (’77 Bercsenyi), C. Bar, Milos – Hardau, Gideon. Antrenor: Alexandru Pelici.
Liberty: Szasz – Zaha, Marincean, Radu Dan, L. Rus – Coca, Mândru, Bucur (’85 Cr. Ardelean), Zoicas (’77 Burlacu) – Ianc, Bente (’68 Farcau); Antrenor: Adrian Vasâi.
Remarcatii meciului: Gideon, Bercseny / Radu Dan, Coca.
Cartonase galbene: Gurici, Lupu, Caprariu, Gideon, Milos / Radu Dan, E. Bucur, L. Rus, Bente.
Arbitri: Cristian Balaj – Zoltan Szekely (ambii din Baia Mare), Gabriel Bârjac (Zalau). Observatori FRF: Simion Surdan (Timisoara) si Tudor Constantinescu (Bucuresti).

Marius Moraru
Teodor Biris