Liberty, lideri morali în Divizia B

Chiar daca are un golaveraj mai slab ca ocupanta primului loc al Diviziei B, în urma victoriei cu 1-0 de pe terenul Gazului, Liberty se poate considera liderul moral al Seriei a III-a.

Creditata cu putine sanse înaintea acestei partide, echipa antrenata de Adrian Vasâi si-a depasit conditia si a facut uitata formatia de anul trecut care batea totul în deplasare.

Partida disputata pe un teren îmbibat cu apa a fost dominata de echipa din Medias, însa norocul si portarul Szasz i-a ferit pe salontani de la a primi gol.

Primul care a trecut pe lânga deschiderea scorului a fost atacantul Boaru, însa mingea s-a împotmolit în noroiul din fata portii si a fost retinuta în cele din urma de Szasz. Salontanii au replicat însa pe masura si în minutul 23 au fost aproape sa dea lovitura.

Bente a scapat singur la 30 de metri de poarta adversa, însa portarul Stetca a iesit si l-a blocat pe atacantul salontan, mingea a ajuns la Iambor, care însa nu a putut sa trimita mingea în poarta parasita de goalkepper-ul mediesean.

Mediesenii s-au mai întrecut în ratari si dadeau impresia ca în cele din urma vor înscrie dar, dupa cum bine se stie, ocaziile ratate se razbuna. Astfel, Marincean a înscris în minutul 64 pentru una dintre cele mai rasunatoare surprize ale seriei. Fundasul salontan a reluat din 10 metri printr-o executie spectaculoasa lovitura libera executata de L. Rus.

Finalul a apartinut gazdelor, însa apararea gândita de Adrian Vasâi fostului sau antrenor, Jean Gavrila, de pe vremea când activa ca jucator la FC Sibiu, a ferecat poarta lui Szasz.

Vasâi e fericit

Performanta reusita de Liberty este cu atât mai remarcabila cu cât în intersezon a pierdut nu mai putin de cinci jucatori plecati la echipa lui Marius Vizer din campionatul maghiar, FC Sopron, demonstrând ca si cu investitii minime se poate construi o echipa competitiva. La polul opus se afla FC Bihor, unde scandalurile din interior si mediocritatea unor jucatori care evolueaza de câtiva ani la gruparea ros-albastra fac inutil bugetul de 4-5 ori mai mare.

„Sunt fericit pentru victoria de la Medias, dar meritul este în primul rând al întregii echipe, doar jucatorii din teren sunt principalii actori. Sincer, nu ma asteptam la aceasta victorie, chiar ma gândeam ca vom avea o saptamâna grea cu jocuri împotriva unor echipe puternice precum Gaz Metan si FC Bihor, dar deocamdata a iesit bine. Trebuie însa sa avem continuitate, deoarece daca alternam meciurile bune cu cele slabe nu am rezolvat nimic”, a declarat antrenorul Adrian Vasâi.

CASETA TEHNICA

Gaz Metan Medias – CF Liberty 0-1 (0-0)
Stadion: Gaz Metan.
Teren: mocirlos. Spectatori: 400.
A marcat: Marincean ’64.
Gaz Metan Medias: Stetca – Muntean, Nan, Somfalean, Buzean – Petelean (’75 Hoban), Cr. Pop (’64 Peres), V. Stoica, Craciun (’75 Lazar) – A. Petre, Boaru. Antrenor: Jean Gavrila.
Liberty: Szasz – Coca, Marincean, Zaha, Radu Dan, Cornaci – Ianc, Bucur (’54 Rus), Iambor – Bente (’62 Burlacu), Farcau (’64 Tegzes). Antrenor: Adrian Vasâi.
Remarcatii partidei: – / întreaga echipa
Arbitri: Mugurel Draganescu (Breaza) – Claudiu Tripa (Arad) si Dan Ilies (Brasov).
Observatori FRF: Petre Mehedintu (Timisoara) si Dan Lazarescu (Bucuresti).

Adrian Ciucurita