Librăria Humanitas sub asediul viperinilor

Librăria Humanitas sub asediul viperinilor
Fanii lui Harry Potter au numarat orele pâna la lansarea celui de-al saselea volum al cartii în Oradea. Pregatirile pentru momentul magic au început cu câteva ore înainte de miezul noptii, la Libraria Humanitas.

„Harry Potter si Printul Semipur” a fost lansata în luna iulie la Palatul Edinburg, chiar în lectura autoarei Joanne Kathleen Rowling.
Sâmbata spre duminica noaptea, ultimul volum din viata lui Harry Potter a ajuns si în mâinile oradenilor. Parinti, dar mai ales copii, toti cunoscatori ai limbajului lui Harry, au luat cu asalt Libraria Humanitas, depasind ca numar asteptarile organizatorilor. În prezenta unui reprezentant al Ministerului Magiei, viperinii s-au întrecut în cadrul unui concurs având ca tema cuvinte din dictionarul Harry Potter.


Reprezentantul Ministerului Magiei s-a achitat foarte bine de sarcina de a pastra secretul vrajilor de ochii si urechile celor care nu fac parte din breasla. La eveniment a fost prezenta si sosia oradeana a lui Harry. Elev în clasa a patra, Igor Lungu si-a pus ochelarii si pelerina invizibila, dar si bagheta magica, si a trecut la treaba. Igor a marturisit ca va citi cartea în maxim o zi. De la eveniment nu au lipsit profesoara lui Harry, dar nici zâna cea buna, care s-ar putea sa apara în volumul opt.

Bursasiu Veronica