Liceele din Aleșd, digitalizate de Holcim

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Liceele din Aleșd, digitalizate de Holcim
© Foto: Alesdonline.ro
Colegiul Tehnic Alexandru Roman, Aleșd și Liceul Teoretic Constantin Șerban, Aleșd se bucură de laboratoare de informatică dotate la standarde europene, cu calculatoare de ultimă generație, imprimante, proiectoare și mobilieri.


S-a îmtâmplat în urma parteneriatului pe care Holcim România l-a încheiat în perioada 2017-2018, cu șapte școli și licee teoretice din zonele Câmpulung și Aleșd. În cadrul fiecărei școli , un laborator de informatică a fost creat sau reamenajat și dotat cu echipamente performante, pentru a face față cerințelor tehnice din prezent. „Modernizarea și dotarea laboratoarelor de informatică fac parte din demersul constant al Holcim România de sprijinire a comunităților în care activează, proiectele fiind implementate în parteneriat cu școlile și colegiile respective”, transmit reprezentanții companiei.

Astfel, 3.600 de elevi din cele șapte unități de învățământ au acces la laboratoare de informatică moderne în urma investițiilor în valoare de circa 145.000 de euro. Investiția de 145.000 euro a presupus achiziționarea a aproximativ 200 de calculatoare de ultimă generație, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare, precum imprimante și proiectoare.

„Educația și digitalizarea sunt direcții care ne preocupă și care fac parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă pe termen lung. Este o realitate faptul că, îndeosebi în mediul rural, nevoia instituțiilor de învățământ de a avea echipamente performante s-a făcut simțită în ultimii ani.

Credem că acestea necesită sprijin, dezvoltarea în domeniul informaticii devenind esențială pentru tinerii din ziua de azi, pentru ca aceștia să poată face performață academică și ulterior să răspundă cerințelor pe piața muncii. Iar Ziua Internațională a Educației de pe 5 octombrie este o ocazie bună pentru a readuce în discuție aceste nevoi”, a declarat Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabilă al Holcim România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !