Liceenii cer bani de liceu

ORADEA – Elevii de liceu vor beneficia şi în acest an de ajutor financiar acordat de Ministerul Educaţiei. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a anunţat că va derula şi în anul şcolar 2008-2009 programul social „Bani de liceu” destinat liceenilor care provin din familii cu venituri mai modeste.

Ajutorul, în cuantum de 180 de lei lunar, se acordă pe bază de cerere, formulată de elevi cu autorizarea reprezentanţilor legali, înregistrată în intervalul 15 septembrie – 1 octombrie 2008, la unitatea de învăţământ la care aceştia sunt înscrişi.

„Principala modificare adusă programului este creşterea venitului maxim pe membru de familie de la 150 la 200 de lei pentru potenţialii beneficiari. Toţi cei care sunt eligibili trebuie să respecte cu stricteţe calendarul şi să respecte criteriile stabilite şi să ateste prin documente faptul că este îndreptăţit să beneficieze de acest sprijin”, atenţionează Akos Zoltan, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Calendar strict

Beneficiarii Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” sunt elevii care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învăţământul profesional, şcoala de arte şi meserii şi anul de completare, aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 200 lei. De asemenea, pot depune cereri şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie sau se află sub tutelă sau curatelă, dar în aceleaşi condiţii de venit.

Calendarul de desfăşurare a programului este următorul: 15 septembrie – 1 octombrie: depunerea cererilor, 1 – 18 octombrie: evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisiile locale, 28 octombrie: afişarea pe Internet (http://banideliceu.edu.ro/) a listei beneficiarilor, 29 octombrie – afişarea în fiecare unitate de învăţământ a listei beneficiarilor, 28 octombrie – 2 noiembrie: depunerea contestaţiilor, 2 – 6 noiembrie: rezolvarea contestaţiilor. Bugetul alocat de MECT pentru anul şcolar 2008 – 2009 este de 236.811 mii lei.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase