Liceenii, în febra bacalaureatului

Liceenii, în febra bacalaureatului
Elevii din clasele a XII-a susţin luni, 19 aprilie, proba de evaluare a competenţelor digitale.

Febra examenului de bacalaureat îi cuprinde din nou pe elevii de clasa a XII-a. Astfel, în perioada 19-29 aprilie, absolvenţii de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale.

„Am înaintat cereri către organele competente, care să ne asigure buna desfăşurare a examenului. De asemenea, am făcut cereri către Electrica, care să ne garanteze furnizarea energiei electrice. Am discutat şi cu cei care ne asigură internetul pentru a evita unele probleme. Examenul ar trebui să se desfăşoare în condiţii normale. Avem promisiuni de la Ministerul Educaţiei că programul nu se va bloca. Ei ne-au spus că lucrează la un site dedicat şi ne-au asigurat că nu vor exista probleme”, a declarat Dorel Luca, inspectorul şcolar general. Potrivit acestuia subiectele pentru evaluarea competenţelor digitale sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare.

Probe

Examenul de bacalaureat a început în 15 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română, respectiv limba şi literatura maternă.

Următoarea probă orală a examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie, la limba modernă.

Probele scrise la Bacalaureat vor începe în 28 iunie, la limba şi literatura română, urmate, în 30 iunie, de matematică sau istorie, în funcţie de profil. Ultima probă a examenului de Bacalaureat (proba la alegere) va avea loc în 2 iulie.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !